Tarragona i Reus aniran de la mà per promocionar-se i captar inversions privades

Les dues ciutats se sumen a la iniciativa ‘Invest in Cities’, que potencia la recerca de finançament pels projectes empresarials

El regidor de Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament de Tarragona, Francesc Roca, i el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Reus, Marc Arza, en roda de premsa a Tarragona. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Els ajuntaments de Reus i Tarragona s'han sumat a 'Invest in Cities', una iniciativa que vol promocionar i impulsar la inversió privada en el teixit empresarial i de negoci de les ciutats. Segons el regidor de Desenvolupament Econòmic de Tarragona, Francesc Roca, i el regidor de Promoció Econòmica de Reus, Marc Arza, el 18 de setembre la capital del Baix Camp esdevindrà la seu de la primera trobada per a convocar al teixit empresarial i realitzar una jornada de formació i 'networking' dirigida a empresaris i emprenedors.

Aquest fòrum està enfocat a crear un ecosistema adequat per la relació entre els projectes d'inversió públics i de les empreses que vulguin presentar els seus projectes amb els inversors interessats. Un objectiu que s'assoleix posant en contacte el teixit emprenedor amb els denominats 'business angels', normalment empresaris d'èxit que dediquen una part del seu temps i el seu capital a contribuir al desenvolupament de negocis emergents en mans d'emprenedors qualificats, després de passar els diversos filtres que cal superar abans de rebre aquest suport.

El 18 de setembre, Reus acollirà una jornada de formació i 'networking' destinada a empresaris i emprenedors

A aquesta jornada s'oferiran també eines i opcions d'inversió o finançament per als projectes empresarials d'expansió, desenvolupament o creixement. D'altra banda, al mes de novembre Tarragona i Reus participaran, amb altres vuit ciutats mitjanes de l'Estat, en una cimera d'inversió a Madrid. Es tracta d'una iniciativa en la que els models de suport als emprenedors de les ciutats participants es podran comparar per compartir experiències i coneixements i també per buscar sinergies empresarials.

El regidor tarragoní Francesc Roca ha posat en valor la col·laboració dels dos municipis, "ja que es planteja una visió generosa del territori, tant per als municipis, que poden explicar millors les seves potencialitats, com per als inversors, que poden aprofitar les sinergies de dues ciutats per comprovar els seus múltiples atractius, també des del punt de vista econòmic".

Al novembre, les dues ciutats prendran part a una cimera de ciutats mitjanes que busquen inversions que se celebrarà a Madrid

Per la seva banda, el regidor reusenc Marc Arza, ha manifestat que "si té sentit que Reus i Tarragona col·laborem amb gairebé tot, allà on més sentit té és aquí" i ha afegit que "complim amb una de les nostres obligacions, que és ajudar a les nostres empreses a trobar finançament, ja sigui mobilitzant el capital proper o facilitant l'accés al capital de regions veïnes com Madrid, París o Londres".

Notícies relacionades