Els preus pugen dues dècimes a l'agost a Tarragona i situen la inflació anual en el 2,6%

L'IPC es refreda perquè el cost dels carburants, els paquets turístics i els allotjaments hotelers augmenten menys que el mateix mes de l'any passat

El preu dels carburants ha augmentat menys que l'any passat. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Els preus van pujar dues dècimes a l'agost a Tarragona en relació amb al juliol i van situar la taxa d'inflació anual en el 2,6%, la mateixa taxa que la registrada al juliol (2,6%), segons les dades publicades aquest dimecres per l'Institut Nacional d'Estadística.

La inflació a Tarragona se situa quatre dècimes per sobre de la registrada a Catalunya i a l'estat espanyol. La caiguda de la inflació en una dècima aquest mes d'agost en termes anuals s'explica perquè el preu dels carburants, els paquets turístics i els allotjaments hotelers, tot i que van pujar, ho van fer amb menys intensitat que a l'agost de l'any passat.

Per contra, mentre que aquestes cistelles del transport, oci i cultura i hotels, cafès i restaurants han refredat els preus per fer front a la desacceleració del sector turístic, la factura elèctrica i els preus de les fruites de temporada escalfaven la inflació.

Notícies relacionades