Les visites turístiques creixen a Reus un 17%

El Gaudí Centre es manté una temporada més com a principal porta d'entrada dels visitants de la ciutat

El Gaudí Centre, punt d'entrada dels visitants. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

Coincidint amb l'aposta per la qualitat i la diversificació en l'oferta turística, Reus tanca la temporada d'estiu amb un increment en el nombre de visites als equipaments turístics de la ciutat en relació amb el mateix període de 2017, i que se situa en un augment d'un 17%.

L'Agència Reus Promoció acaba amb bon gust de boca la primera temporada turística en què la ciutat ofereix la nova diversificació de l'oferta turística patrimonial (Gaudí Centre, Institut Pere Mata, ampliació d'horaris de visita a la Casa Navàs i visita al Campanar de la Prioral de Sant Pere). Una oferta diversificada que té com a producte turístic conjunt la polsera "Visit Reus", operativa des d'agost de 2017 i que aquest estiu ha activat una nova App per facilitar-ne l'ús.

Aquesta tendència a l'alça del turisme cultural, que suposa un impacte econòmic positiu a la ciutat, coincideix amb la nova campanya de comunicació "Visit Reus Summer", impulsada des de l'Agència Reus Promoció amb l'objectiu d'incrementar el número de visitants a la ciutat i al patrimoni, i augmentar també el temps d'estada i les possibilitats de retorn a la ciutat, mitjançant una millor atenció al visitant i una millor experiència de visita.

Tal i com recorda la regidora de Projecció de Ciutat de Reus, Montserrat Caelles, "per aquesta campanya s'han ampliat els punts d'informació al visitant, la presència de material promocional a les oficines de turisme de la Costa Daurada i als allotjaments turístics, s'ha millorat el producte turístic, i s'estan realitzant accions comunicatives a premsa generalitzada, mitjans del sector turístic i també als diferents "books" d'excursions dels principals "touroperadors" de la Costa Daurada".

Casa Navàs, a l'alça

Les noves facilitats d'accés a la Casa Navàs s'han traduït en un increment significatiu del nombre de visitants que volen descobrir aquesta joia arquitectònica de Domènech i Montaner. Amb l'ampliació dels horaris de visita a l'estiu (3 hores al matí i 3 hores a la tarda, de dilluns a dissabte, i 3 hores al matí els diumenges), l'edifici ha augmentat en un 332% les visites en comparació de l'1 de juny a 11 de setembre de 2017, amb un total de 4.321 persones que hi han accedit.

En aquest espai patrimonial el 34% de visitants han estat catalans (amb un 16% procedents de Reus), un 19% espanyols (Madrid, País Basc i València) i un 30% internacionals, entre els quals destaquen els francesos, que han estat 39% del total de visitants internacionals. També ha estat remarcable la presència de turistes russos, un 16% del total de visitants internacionals que han volgut conèixer la Casa Navàs.

El turisme francès, holandès i el turisme rus continuen sent els més importants

L'Institut Pere Mata ha rebut un total de 2.744 visitants, fet que mostra l'important increment d'un 25% sobre la xifra de visitants pel que fa al mateix període de l'any passat. Destaca especialment l'important increment (40%) del turisme de proximitat (Catalunya) i del 17% del públic espanyol: Madrid, Comunitat Valenciana, Aragó i País Basc, respectivament, són les principals regions de procedència. Pel que fa els turistes internacionals, s'observa un increment del 29%. El turisme francès, holandès i el turisme rus continuen sent els més importants, i al mateix temps s'observa un augment dels visitants de Bèlgica, Alemanya i Regne Unit.


Durant aquesta temporada d'estiu el Campanar de l'església Prioral de Sant Pere ha rebut un total de 4.552 persones. Tot i no disposar de dades completes per comparar-les amb l'any passat (el Campanar es va obrir al públic el 9 d'agost) les dades d'afluència de visitants confirmen l'atractiu turístic del Campanar. 

Per procedències, les persones que han pujat al Campanar eren un 15% de Reus, un 14% de Catalunya (principalment de les comarques de Barcelona), un 11% de la resta de l'Estat espanyol (del País Basc, Madrid i Comunitat Valenciana, per aquest ordre) i un 60% de procedència internacional (amb França, Rússia i Països Baixos com a procedències més destacades).

El Gaudí Centre es manté líder

El Gaudí Centre es manté una temporada més com a principal porta d'entrada dels visitants de la ciutat. Aquest estiu un total de 19.443 persones han visitat aquest equipament , de les quals un 12% en grup i un 88% de manera individual. Malgrat que en dades generals, el Gaudí Centre ha experimentat un descens d'un 15,5% en el no mbre de visitants en comparació amb el mateix període de l'any passat, l'equipament museístic continua sent el principal reclam de visites turístiques a Reus.


La polsera turística «Visit Reus» va veure la llum el 9 d'agost del 2017, amb la finalitat de millorar l'experiència turística dels visitants de la ciutat, oferint en un sol producte els principals espais patrimonials i culturals de la ciutat (el Gaudí Centre, el pavelló dels distingits de l'Institut Pere Mata, el Campanar de l'església prioral de Sant Pere, el Museu d'Art i Història i el Museu Arqueològic de la ciutat) a un preu reduït, i així, incrementar la seva satisfacció, allargar la seva estada a l a ciutat i afavorir la seva fidelització. La polsera té una validesa de sis mesos des de la seva activació, la qual cosa facilita el retorn a la ciutat.

Des de la implantació de la polsera «Visit Reus» a l'agost del 2017 fins al maig del 2018 s'han venut un total de 1.955 polseres i durant els mesos d'estiu de 2018 se n'han venut un total de 1.491, cosa que significaria un important increment de les vendes mensual.

Ruta del Modernisme

Aquest estiu, coincidint amb l'any Caselles, l’Agència de Promoció ha posat en funcionament la Ruta del Modernisme Reus 1900, una visita guiada que permet conèixer els edificis modernistes més emblemàtics de la ciutat d'una manera amena i participativa. La ruta es fa els dissabtes al matí prèvia reserva a l'oficina de turisme (977 010 670).

Un total de 162 persones han fet aquesta visita, dels quals destaca el públic català (77%), principalment de Barcelona i província i el públic reusenc (16%).

Notícies relacionades