Clos Galena i la Galeria d’Art Anquin's presentaran a Estocolm la nova col·lecció exclusiva i limitada de caixes pintades “Art, vi i Territori

La Cambra de Comerç els acompanyarà en aquesta missió comercial el pròxim 4 d'octubre

La regidora Montse Caelles; Isaac Sanromà, president de la Cambra; Merche Dalmau, propietària del Celler Clos Galena; Maria Josepa Quinteiro, de la Galeria d’Art Anquin’s i l’artista Lluís Puiggrós, un participants a la missió. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

Després de l'èxit assolit pel vi Formiga de Vellut que va ser el vi escollit pel banquet dels Premis Nobel de 2017, el celler del Priorat Clos Galena presentarà a Estocolm (Suècia) el pròxim 4 d'octubre una selecció dels seus vins i la col·lecció "Art, vi i territori". Hi seran presents una delegació de la Cambra de Comerç de Reus, a més de la propietària del celler, Merche Dalmau, i representants culturals i del territori. Els vins ecològics del Celler són molt apreciats pel mercat suec, sensible a la qualitat dels vins del Priorat.

Aquest divendres el president de la Cambra, Isaac Romà, la regidora de Cultura de l’Ajuntament de Reus, Montse Caelles,  i representants de la Galeria Anquin’s i del celler Clos Galena han presentat la issió comercial que faran el pròxim 4 d’octubre a la capital sueca.

En col·laboració amb la galeria d'art Anquins de Reus, el celler del Priorat Clos Galena ha impulsat una col·lecció exclusiva i limitada de caixes de vi Clos Galena pintades per 10 destacats artistes catalans. La col·lecció “Art, vi i territori” és una carta de presentació del territori del Sud de Catalunya, que condensa l'essència de la cultura mediterrània. Aquesta especial col·lecció va ser presentada al Museu NY City de Nova York l'any 2016 i a l'hotel Marriot de Moscú, l'any 2017.

Cada caixa de vi pintada és un objecte cultural que ofereix vins del molt premiat celler "Clos Galena", que representen el caràcter del Priorat, la regió vitivinícola apreciada arreu del territori mundial. Al mateix temps, cada caixa és una obra d'art original certificada i signada per un artista català qui ha expressat amb textures, formes i colors la seva pròpia mirada al territori.


Els artistes que han pintat la col·lecció s'han inspirat en els paisatges, les ciutats i les tradicions més emblemàtiques del territori que emmarca la regió del "Priorat": Reus, bressol de Gaudi i del Modernisme; Tarragona, patrimoni de la humanitat amb les seves restes de l'Imperi Romà o Salou i el seu atractiu turístic. Un entorn ple d'història i amb una geografia física i humana peculiar que ha propiciat la creativitat, la qualitat i l'autenticitat. Hi ha participat els artistes Albert Alís, Mònica Castanys, Alícia Grau, Coia Ibáñez, Frank Jensen, Didier Lourenço, Josep Moscardó, Ramón Moscardó, Lluís Puiggròs i Benjamín Torcal.

El Celler Clos Galena també presentarà els seus vins amb essència Mediterrània nascuts en el marc de la denominació d'origen Terra Alta, en una edició especial en motiu de l'esdeveniment cultural "Reus ciutat de la música 2018" amb l'etiqueta creada per Mònica Castanys, artista que exposarà obra a Estocolm en la Fira AAF Stockholm de la mà de la galeria Anquins també el mes d'octubre.

Notícies relacionades