Clos Galena presenta la col·lecció “Art, vi i Territori” a Estocolm

El celler de la DOQ Priorat és l'autor del vi “Formiga de vellut” que es va servir durant el darrer sopar dels Premis Nobel

La residència de l’ambaixador d’Espanya va ser el marc escollit pel celler del Molar. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

La col·lecció "Art, vi i territori" del celler del Morlar (Priorat) Clos Galena, s’ha presentat aquesta setmana a Estocolm (Suècia). Merche Dalmau, propietària i gerent del celler; Pepa Quinteiro, propietària de la Galeria d'Art Anquin’s de Reus; Gabriel Busquets, ambaixador espanyol a Suècia; Monica Castanys, pintora; Montse Caelles, regidora de cultura de l’Ajuntament de Reus; Isaac Sanromà, president de la Cambra de Reus i Soren Staermose, productor de la saga "Millenium", entre d’altres personalitats, a més de distribuïdors de vins, sommeliers, periodistes i col·leccionistes d'art, hi han estat presents.

La col·lecció “Art, vi i territori” és una carta de presentació del territori del sud de Catalunya, que condensa l'essència de la cultura mediterrània. Cada caixa de vi pintada és un objecte cultural exclusiu i únic que ofereix vins del celler Clos Galena, reconegut nacional i internacionalment per crítics del món del vi i grans sommeliers.

Els seus vins representen el caràcter del Priorat, la regió vitivinícola que s'ha revelat com una de les millors del món. Al mateix temps, cada caixa és una obra d'art original certificada i signada per un destacat artista català amb la que ha expressat amb textures, formes i colors la seva pròpia mirada al territori.

Els artistes que han pintat la col·lecció, s'han inspirat en els paisatges, les ciutats, els símbols i les tradicions més emblemàtiques del territori que emmarca la regió del "Priorat": Reus, bressol del genial Gaudí i del modernisme; Tarragona, patrimoni de la humanitat amb les seves restes de l'Imperi Romà, el mar Mediterrani, les vinyes, els castellers, Salou i el seu atractiu turístic . Un entorn ple d'història i amb una geografia física i humana peculiar que ha propiciat la creativitat, la qualitat i l'autenticitat.
Els artistes que han participat son: Albert Alís, Mònica Castanys, Alícia Grau, Coia Ibáñez, Frank Jensen, Didier Lourenço, Josep Moscardó, Ramón Moscardó, Lluís Puiggròsi Benjamin Torcal.


El celler Clos Galena també ha presentat els vins blanc i negre "Secrets de Mar", uns vins amb essència Mediterrània nascuts dins la denominació d'origen Terra Alta, l'edició especial en motiu de l'esdeveniment cultural "Reus ciutat de la música 2018"amb l'etiqueta creada per Mònica Castanys, artista que exposarà obra a Estocolm en la Fira AAF de la mà de la Galeria Anquins.