Arrenca el Temps d'Avellana amb el tast de la catadora italiana Irma Brizzi

S'han programat diversos actes fins al 21 d'octubre per posar en valor aquesta fruita seca referència a les comarques tarragonines

La prestigiosa catadora Irma Brizzi ha omplert l'espai Llotja en un tast singular d'avellana. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

Aquest dilluns s'ha iniciat el Temps d’avellana, la iniciativa conjunta impulsada pel Departament d'Agricultura de la Generalitat, la Cambra de Comerç de Reus, la DOP Avellana de Reus i el Col·lectiu 25 d'abril de la Selva, que es celebra del 8 al 21 d’octubre a Reus i a la Selva, amb l’objectiu ferm de promocionar i posar en valor aquesta fruita seca de referència del territori.

Amb aquesta voluntat de promoció de l’avellana, el primer dels actes ha estat carregat de simbolisme, amb unel tast d'avellana coordinat per una de les especialistes més reconegudes a nivell internacional, la italiana Irma Brizzi, catadora oficial del panell de tast de l'Associazione Nazionale Città della Nocciola.

Precisament el director territorial del Departament d'Agricultura, Àngel Xifré, ha volgut remarcar la importància d'aquesta activitat que vol servir d'embrió del futur panel de tast de l'avellana al territori. Una voluntat a la que s'hi ha sumat el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, que ha destacat la unitat d'acció dels diversos actors implicats en la iniciativa que pot marcar una abans i un després en la promoció de l'avellana.

Al tast, que s’ha fet a l'espai de la Llotja, hi ha participat mig centenar de persones interessades en descobrir les propietats d'aquesta fruita seca del territori comparant-la, també, amb d'altres mostres d'avellana estrangera. La sessió ha continuat posteriorment a la sala d'actes de la Cambra on diversos especialistes de la restauració, la pastisseria i la comercialització han aportat les seves experiències a l'hora de revaloritzar gastronòmicament aquesta fruita seca.

El Temps d'Avellana continuarà durant els propers dies amb diversos actes, com les Jornades tècniques, la Festa de la pagesia de Sant Galderic, que es realitzarà el proper cap de setmana a la Selva , i la Mostra de l'Avellana prevista pel dissabte 20 a la Llotja i que permetrà, al públic en general, conèixer diversos productes elaborats amb avellana amb un tast popular. Els actes finalitzaran amb la Cursa d'Empreses prevista pel diumenge 21, un esdeveniment en què la DOP Avellana de Reus també en serà protagonista.

Notícies relacionades