La 2a Jornada de Tecnologia i Innovació de la Fusta presentarà una aplicació innovadora pel sector

El FUSTEND 2018 es celebrarà a firaReus el 22 i 23 d'octubre

El vicepresident primer de la Cambra, Xavier Colom, i el regidor de l’Ajuntament de Reus, Marc Arza. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

La Cambra de Comerç de Reus ha estat l’escenari aquest dimarts al matí de la presentació de FUSTEND 2018, la jornada de tecnologia i innovació de la fusta, que es celebrarà els dies 22 i 23 d'octubre a les instal·lacions de firaReus. Es tracta de la segona edició d'aquest certamen que vol servir de punt de trobada del sector de la fusta, amb l'objectiu de generar sinèrgies entres els professionals i conèixer noves possibilitats per millorar la competitivitat de les empreses.

El vicepresident primer de la Cambra de Comerç de Reus, Xavier Colom, i el regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Reus, Marc Arza, han estat els encarregats d’explicar els detalls de la segona edició de FUSTEND.

La iniciativa és del Gremi de Fusters, Ebenistes i similars del Baix Camp. El seu president, Josep Maria Cogul, ha volgut ressaltar durant la presentació la voluntat "de consolidar un certamen que ha de servir per donar prestigi a la figura del fuster, i encoratjar a les noves generacions a creure en les possibilitats d'un ofici amb futur".

En aquesta línia, el president del Gremi de Fusters ha volgut remarcar l'aposta per la innovació que fa el certamen, i que pot trencar “amb alguns estereotips que envolten al sector” i que, segons Cogul, “generen algunes prejudicis a l'hora de decidir, als potencials estudiants, a creure en aquesta sortida laboral”.

Per reforçar aquest concepte, l'Institut Pere Martell de Tarragona tindrà una presència destacada al FUSTEND. El centre educatiu tarragoní forma molts professionals de la fusta i els integra a les empreses del sector.

Durant el FUSTEND es presentarà una nova aplicació que pretén facilitar la gestió de l'activitat professional dels fusters i que demostra, com ha apuntat el mateix president del Gremi, “la voluntat d'innovar i d'avançar en noves formes de treball al sector de la fusteria i ebenisteria”.

Notícies relacionades