El sector turístic reclama la nova terminal de creuers del Port de Tarragona

La patronal FEHT alerta que els retards “posen en risc” l’aposta de Costa Cruceros per Tarragona

L'actual terminal de creuers de Tarragona, que s'ha quedat petita.
Redacció / Tarragona

La Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona (FEHT) ha sortit al pas de la polèmica que les darreres setmanes han protagonitzat l'alcalde de Vila-seca, Josep Poblet, i el president del Port de Tarragona, Josep Andreu, sobre la necessitat de comptar amb una nova terminal per a creuers que permeti canalitzar el creixement d'aquesta activitat.

Si Josep Poblet va reclamar que es construís de manera immediata la terminal provisional anunciada al Dic dels Prats, a La Pineda, dins del terme municipal de Vila-seca, i Josep Andreu va respondre-li deixant clar que aquesta opció era provisional i que la terminal definitiva s'havia de construir al Port Esportiu de Tarragona, els empresaris turístics eviten posicionar-se sobre l'ubicació d'aquesta necessària infraestructura i reclamen a les administracions celeritat en la seva materialització.

En un comunicat, la FEHT lamenta que "encara no hi hagi cap terminal de creuers al Port de Tarragona amb les condicions necessàries per rebre correctament als creueristes que ens visiten". El sector tursític recorda que "aquest és un projecte planificat des de fa 5 anys i realment ens sorprèn molt que actualment encara hi hagi dubtes sobre on ha d'anar la terminal". Els empresaris turístics van més enllà i alerten que "aquesta situació posa en risc l'aposta de la companyia pel nostre territori".

La FEHT reclama que el projecte que es triï es faci realitat "quan abans millor", sense oblidar que el Dic dels Prats de La Pineda és "clau per a Vila-seca i tota la Costa Daurada, ja que, per una banda, ha

d'ajudar a regenerar la platja de La Pineda, un fet clau per al desenvolupament turístic d'aquest municipi, i per una altra, ha de millorar la seguretat enfront d'una incidència a la monoboia; un aspecte prioritari i d'interès comú per a tot el territori per tal de prevenir un possible desastre ecològic".