La Ganxet Pinxo celebra el seu 7è aniversari amb gairebé una cinquantena d'establiments participants

Els jugadors del Genuine del Reus Deportiu inauguraran aquest dijous la ruta, que s'allargarà fins el 18 de novembre

L'edició de tardor de la Ganxet Pinxo s'ha presentat aquest dilluns a l'establiment As de Copes. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

La Ganxet Pintxo celebrarà aquesta tardor la seva quinzena edició, set anys després de la seva arrencada, l'any 2011, convertint-se en un esdeveniment referent a nivell gastronòmic i social a la ciutat de Reus. En total hi participaran 47 establiments i d’aquests,  44 ho faran presentant la seva tapa i els altres tres - Capsa Gaudí, el Vermut Rofes i El Círcol- en la modalitat del menú de tapes. Aquestes xifres representen un increment de quatre establiments en relació al total de participants a l'edició de primavera. Com és habitual, la Cambra i Estrella DAMM tornen a patrocinar la inscripció dels establiments.

La Ganxet Pinxo començarà aquest dijous, 8 de novembre, i acabarà el pròxim 18 de novembre. La tapa manté el preu i costarà 2,5 euros amb el quinto o la canya d'Estrella Damm. Com és habitual, hi haurà la possibilitat de votar les millors tapes amb la mecànica de les altres edicions.

Durant la Ganxet Pinxo de Tardor es lliuraran els tres premis que atorgaran els clients per votació popular; els tres professionals que atorga el jurat d'experts; el premi DAMM a la tapa que millor marida amb la seva cervesa; el Ganxet Llengua que atorga el Centre de Normalització Lingüística a l'establiment més sensible en l'ús de la llengua catalana; i també el premi que atorga la DOP Siurana per reconèixer la millor tapa elaborada amb el seu oli.

Cal recordar que els guanyadors de la ruta tindran l'oportunitat de participar al certamen “La millor tapa de l’any” que organitza Estrella Damm amb les millors creacions de les rutes que coordina arreu de Catalunya.

Per celebrar la quinzena edició en aquest setè aniversari de la Ganxet Pintxo es recupera, de manera puntual, la històrica guia desplegable que tanta acceptació va tenir en les primeres edicions. Una mirada  als orígens de la ruta amb un format que, des de bon principi, va tenir molta acceptació.

La difusió en format paper es complementarà amb els diversos canals de promoció a les xarxes socials Facebook, Instagram i Twitter. I com sempre els organitzadors posen a disposició l'aplicació per a mòbils, l'APP de Gastronosfera, des d'on es podrà descarregar la guia en tota mena de suports digitals. A més, la ruta disposa del seu web www.ganxetpintxo.cat

Una de les novetats de la ruta és que disposa de dos cartells monogràfics. D'una banda la imatge commemorativa de l'Any de la Música amb les violoncel·listes Mariona de Dalmau i Alba Muñoz. I, de l'altra, el protagonitzat pels porters del primer equip del Reus Deportiu, l'Edgar Badia i el Pol Freixanet. Una imatge que va servir, també, per promocionar el darrer partit del Reus jugat al camp municipal, dissabte passat, contra el Lugo.

El Genuine del Reus Deportiu inaugurarà la ruta

L'aliança amb el Reus Deportiu va més enllà amb la promoció dels partits que disputarà l'equip Genuine coincidint amb l'última setmana de la Ganxet Pintxo. Per això, els jugadors de l'equip Genuine del Reus Deportiu seran els encarregats d'inaugurar la ruta durant la festa que es farà aquest dijous, 8 de novembre a les 8 del vespre a la Llotja, i que servirà per donar el tret de sortida a la celebració.

En aquesta edició els participants de la ruta tindran l'oportunitat de jugar amb dues propostes habituals de caire lúdic i cultural. D'una banda el concurs d'Instagram per reconèixer la millor foto de la ruta difosa en aquesta xarxa social i, de l'altra, amb la complicitat del Centre de Normalització Lingüística, que ens ajuda en la revisió de les descripcions de les tapes, tornem a programar el concurs del Ganxet Mot a la xarxa, amb l'objectiu de descobrir diversos paranys lingüístics.

Una ruta integrada a la vida de la ciutat

La ruta es vincula, novament, amb diversoss esdeveniments que es celebraran a Reus:

  • La campanya extraordinària de donació de Sang amb el Banc de Sang i Teixits a l'Hospital de Sant Joan. Una campanya que cada any genera més donacions. I esperem que enguany continuem en aquesta dinàmica.  La DOP Siurana aprofita, també, la gran festa de l'oli nou que es farà el dissabte 17 de novembre.
  • L'aliança amb el Festival Accents. La Ganxet Pintxo promocionarà un dels concerts de la programació del festival, el del Pau Alabajos que es farà el dissabte 17 de novembre a la Sala Santa Llúcia.
  • La col·laboració en la difusió del Festival de cinema Memoriatge que es celebra del 7 a l'11 de novembre a Reus.
  • La promoció del festival Reus Teatre Musical que es fa el Bravium també durant el primer cap de setmana de la ruta.