L’economia circular, protagonista a la jornada d’Empresa & Humanitats

L’esdeveniment tindrà lloc el 22 de novembre a l’Hotel Termes Montbrió

Un moment de l'edició 2015 d'aquesta trobada empresarial de les comarques tarragonines. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Montbrió

La 21a Jornada d'Estudi reprèn el fil de la la 19ª edició posant el focus en la relació entre economia i sostenibilitat. En aquest cas, el tema central és més concret i se centra en l'economia circular i les seves oportunitats, subratllant la necessitat de promoure un canvi de model.

L'empresa i la societat estan canviant a un ritme accelerat: les polítiques públiques van fomentant que les empreses s'ajustin a criteris de sostenibilitat i eficiència en l'ús dels recursos; els consumidors es van fent més sensibles a l'exigència d'abandonar la lògica consumista del "usar i llençar"; això està forçant el replantejament dels processos industrials i els sistemes de control. Tots aquests canvis s'analitzaran a les ponències de la Jornada, per dibuixar el nou paradigma de negoci en el que el teixit empresarial no pot anar a remolc.

En particular, es posarà l'accent en la necessitat que les empreses prenguin la iniciativa i adoptin els nous estàndards, un exercici que li ha de permetre obtenir una posició avantatjada en el servei al client, crear ocupació qualificada, retenir el talent i generar oportunitats i beneficis en noves àrees. La jornada s'iniciarà amb la conferencia de Josep Maria Tost, director de l'Agència de Residus de Catalunya; tindrà una taula rodona, amb M. Isabel Arroyo (DOW), Josep Francesc Font (Repsol) i Antoni Doménech (Schütz); una conferència d'Anna Lluís Gavaldà (Simbiosy) i una tertúlia col·loqui.

Notícies relacionades