La Diputació de Tarragona i CaixaBank instal·len caixers automàtics a dotze municipis petits de la demarcació

L’acord entre l'ens públic i l'entitat financera aproxima ciutadans, empreses i organismes públics a l’administració i els facilita les gestions financeres i el pagament de tributs

Els caixers d’última generació “Punt Groc” s’han instal·lat a espais municipals o a d’altres indrets d’ús públic. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Puigpelat

La Diputació de Tarragona i CaixaBank han completat el projecte d'instal·lació de caixers automàtics a dotze municipis petits del Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre amb l'objectiu que els veïns puguin fer els seus tràmits tributaris amb BASE -organisme de la Diputació que recapta els tributs- i les gestions financeres que necessitin sense haver de desplaçar-se a altres municipis.

Els caixers estan plenament operatius als municipis d'Aiguamúrcia, Albinyana, Almoster, el Montmell, Godall, la Torre de l'Espanyol, Paüls, Pratdip, Puigpelat, Vilaplana i Vinebre. El de Garcia entrarà en funcionament en breu quan finalitzin les obres d'instal·lació. En tots els casos, els municipis no disposaven fins ara de cap caixer.

D'aquesta manera, la Diputació i CaixaBank s’uneixen per oferir un servei públic fent més accessible l'administració de BASE al territori.

Els caixers d'última generació "Punt Groc" s'han instal·lat a espais municipals o a d'altres indrets d'ús públic. A més, des dels dispositius de CaixaBank, veïns, empreses i organismes públics poden fer altres gestions amb tota facilitat, com per exemple, treure diners, realitzar transferències o pagar els seus tributs, entre molts d'altres.

Des que van entrar en funcionament els primers caixers a l'abril i fins al setembre, s'hi han realitzat prop de 27.000 operacions

Aquest projecte s'emmarca dins de la decisió de CaixaBank de donar fàcil accés als serveis financers que ofereix a tot el territori. Segons el Banc Mundial, la inclusió financera és un factor clau per a reduir la pobresa i promoure la prosperitat compartida. Així mateix, CaixaBank l'ha convertit en una de les seves prioritats estratègiques i l'ha inclòs com una línia clau del seu Pla de Banca Socialment Responsable. Actualment, CaixaBank compta amb una presència en el 100% de les poblacions de més de 10.000 habitants i en el 93% dels municipis de més de 5.000 habitants".

Des que van entrar en funcionament els primers caixers al mes d'abril i fins al setembre, s'hi han realitzat prop de 27.000 operacions, la meitat de les quals han estat reintegraments d'efectiu. Altres operatives destacades han estat l'actualització de la llibreta, la consulta de l'extracte del compte, l'ingrés d'efectiu i el pagament de rebuts i tributs.

L'acord estableix que CaixaBank, la Diputació de Tarragona-BASE i cada ajuntament assumeixen a parts iguals el cost de cada caixer

La instal·lació dels caixers als 12 municipis petits ha permès l'estalvi de més de 172.000 quilòmetres, ja que els ciutadans no s'han hagut de desplaçar a municipis propers amb oficina bancària per tal de realitzar les seves gestions, com feien anteriorment. Per posar un exemple, a Puigpelat, des del juny fins al setembre s'hi ha portat a terme 1.934 operacions que han permès als seus veïns estalviar-se més de 12.000 quilòmetres.

El conveni per a la instal·lació de caixers automàtics a 12 municipis petits el van signar el passat mes de febrer el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet; el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana; i els alcaldes i representants dels 12 municipis. L'acord establia que CaixaBank, la Diputació de Tarragona-BASE i cada ajuntament assumissin a parts iguals el cost de cada caixer. De la seva part, CaixaBank ha aportat la tecnologia i es fa càrrec de la instal·lació i manteniment dels dispositius. Els municipis han facilitat l'espai físic i vetllaran pel seu bon ús i BASE ha adaptat tot el seu sistema de pagament perquè sigui efectiu a través d'aquest sistema.

L'acord s'integra en el conveni vigent entre l'Organisme Autònom BASE-Gestió d'Ingressos de la Diputació de Tarragona i CaixaBank signat l'any 2012 pel qual CaixaBank esdevé entitat col·laboradora d'aquest organisme encarregat de la recaptació d'impostos de la corporació provincial.

Caixers automàtics de darrera tecnologia

CaixaBank disposa de la xarxa de terminals d'autoservei més extensa del sistema financer espanyol, i la segona d'Europa, amb 9.461 caixers. La xarxa de caixers forma part de l'estratègia de CaixaBank d'apostar per la tecnologia per millorar el servei al client. D'aquesta manera, l'entitat ha creat el primer model de caixer del món dissenyat pels i per als usuaris de caixers automàtics. Els terminals Punt Groc estan dotats d'innovacions pioneres, com un disseny amb doble pantalla, tecnologia contactless per operar sense haver d'inserir físicament la targeta o unitat de reconeixement de bitllets d'última generació que fa possible la liquidació automàtica de l'import en compte i l'ingrés directe de xecs.