El Port de Tarragona organitza la segona edició del Hub Day

Professionals de tot Europa es reuniran el 22 i 23 de novembre per fomentar el Mediterrani com a plataforma logística sostenible de productes petroquímics

La trobada va crear-se al 2017 i pretén consolidar-se com a cita anual. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El Port de Tarragona celebrarà la segona edició del Hub Day, els pròxims dies 22 i 23 de novembre, al Teatret del Serrallo. Aquesta segona edició està organitzada junt amb el clúster químic ChemMed i els operadors de les terminals d'emmagatzematge químic i petroquímic, com Tepsa, Euroenergo i Vopak Terquimsa, per fomentar el Mediterrani com a plataforma logística sostenible de productes petroquímics.

Aquests professionals participants procedents de diversos indrets d'Espanya, Portugal, Regne Unit, Holanda i França protagonitzaran la segona edició del workshop Hub Day, amb el propòsit de donar resposta a les actuals tendències del mercat petroquímic. 

Les jornades serviran per posar en comú les visions, opinions i necessitats dels diferents actors del citat mercat petroquímic, per millorar el posicionament, les infraestructures i els serveis del Port de Tarragona, amb la finalitat de millorar la competitivitat davant els ports del nord d'Europa.

El president del Port de Tarragona donarà la benvinguda al Hub Day, el divendres dia 23, a aquests professionals procedents de tot Europa que faran diverses ponències i sessions de treball per trobar línies de potenciació de la plataforma logística sostenible del Mediterrani Occidenta, com a porta d'entrada alternativa als grans ports del nord d'Europa, com Amsterdam, Rotterdam i Anvers, entre d'altres, i també per desenvolupar oportunitats en aquest sector petroquímic.

La trobada vol consolidar-se com a cita anual indispensable en matèria de transport i emmagatzematge de productes petrolífers i químics

També s'analitzaran les tendències del mercat quant als productes petroquímics europeus; el control dels vaixells i el seu impacte mediambiental en el Mediterrani; la competitivitat entre les terminals del nord i del sud d'Europa, així com les tendències del mercat d'emmagatzematge d'aquests productes. També s'explicaran les alternatives sostenibles per no consumir tant CO2; s'analitzaran els fluxos actuals en el Mediterrani per optimitzar la distribució petroquímica; i els beneficis i reptes principals, entre d'altres temes. A més, visitaran les instal·lacions portuàries de Tepsa.

La trobada, que va crear-se al 2017, vol consolidar-se com a cita anual indispensable per al diàleg i la col·laboració a la Regió Mediterrània, en matèria de transport i emmagatzematge de productes petrolífers i químics.