Salut i Treball reforça la seva presència a Barcelona amb un acord de col·laboració amb el Col·legi de Joiers de Catalunya

Les empreses associades a aquest col·lectiu rebran un servei qualificat per tal de poder atendre les seves obligacions en matèria de prevenció

A la foto, un moment de la signatura de l'acord amb Joan Ignasi Moreu, director general de JORGC i Paco Lari, director general de Salut i Treball. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Barcelona

Salut i Treball, Servei de Prevenció de Riscos Laborals, ha signat amb el Col·legi Oficial de Joiers, d'Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya (JORGC), un acord de col·laboració que té com a objectiu que les empreses associades a aquest col·lectiu, així com el mateix Col·legi, rebin un servei qualificat per tal de poder atendre les seves obligacions en matèria de prevenció, segons es recull a la Llei 31/1995 de Prevenció de riscos laborals.ba

Joan Ignasi Moreu, director general delCol·legi Oficial de Joiers, d'Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya ha assenyalat que "el Col·legi ha decidit que sigui Salut i Treball, atesa la seva experiència en el sector, qui es faci càrrec d'aquest servei". Una decisió que reforça la presència i reconeixement de la companyia, dirigida per Paco Lari, tant a Barcelona com al conjunt de Catalunya.

El Col·legi donarà compte d'aquest acord als seus associats i els hi recordarà que estan obligats a elaborar i executar un manual amb l'avaluació de risc, pla de prevenció, protocol de mesures d'emergència i a formar-se en riscos laborals, alhora que els hi comunicarà que cal vigilar periòdicament la salut dels treballadors.

En aquest sentit, Paco Lari ha assegurat que Salut i Treball "gestiona el servei a les empreses de joieria i rellotgeria col·legiades tot adequant-lo a les especificitats del sector pel que fa a la problemàtica de la seguretat i la sinistralitat".

La decisió del Col·legi reforça la presència i reconeixement de la companyia de prevenció de riscos

El Col·legi Oficial de Joiers, d'Orfebres, de Rellotgers i de Gemmòlegs de Catalunya va ser el primer col·legi d'aquest sector que es va constituir com a corporació de dret públic al món, l'any 2002. El model de l’òrgan és pioner al mercat espanyol i ha servit per marcar un camí que s'ha seguit, posteriorment, en d'altres comunitats autònomes.

L'entitat ha aconseguit establir-se com un dels col·legis professionals catalans més actius, marc de referència del sector de la joieria a Espanya i pont de diàleg permanent entre l'administració i els col·legiats. Actualment compta amb més d'un miler de col·legiats.

Salut i Treball, Servei de Prevenció de Riscos Laborals, és un servei de prevenció aliè  acreditat i amb reconeguda experiència que ofereix, amb les màximes garanties, un servei acurat en el camp de les àrees preventives de: Seguretat, Higiene industrial, Ergonomia i psicosociologia i medicina del treball.

L'equip de professionals de Salut i Treball opera al conjunt de l'Estat des de Tarragona, Reus i Barcelona, gràcies a unes modernes instal·lacions i al valor afegit d'una organització multidisciplinària.