Els empresaris logístics de l'Alt Camp comencen a treballar estratègies conjuntes per captar inversions

El Pacte Camp de Valls ha reunit aquesta setmana les sis grans empreses de logística del territori

Representants polítics i empresaris dels gegants de la logística amb seu a l'Alt Camp. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Valls

Ikea, FM Logístic, ID Logistics, BG Logistics, Transports Titu i Prat International Brand, els sis potents de la logística i transport de l’Alt Camp, s’han trobat amb l'alcalde d'Alcover, Robert Figueras, i el president de Vallsgenera i regidor d'Empresa i Ocupació de Valls, Joan Carles Solé per parlar dels principals temes que els preocupen i dels reptes de futur del sector. Aquesta és una de les reunions que el Pacte Camp de Valls, un acord de promoció conjunta dels polígons industrials per a la captació d'inversions i la millora de la competitivitat i de la comarca com a motor econòmic, ha previst amb empreses de diferents sectors estratègics.

Les 6 empreses de Valls, Alcover i Vila-rodona que han assistit a la reunió han pogut exposar i compartir les necessitats i reptes de futur que tenen en aquest moment en àmbits com l'eficiència energètica, les comunicacions per carretera i per tren, les telecomunicacions, el transport públic i els serveis en els polígons industrials.

La trobada també ha ajudat a trobar sinergies entre els empresaris per dissenyar una estratègia conjunta de negociació en qüestions rellevants com el preu i la qualitat de l'energia, els serveis portuaris o la demanda d'inversions en infraestructures en el territori. Els empresaris logístics també han coincidit en la necessitat de trobar solucions per formar treballadors qualificats, especialment en posicions de comandament mig i amb coneixements i experiència en gestió i manteniment.

El sector de la logística té una forta projecció al Camp de Tarragona, amb importants inversions recents al territori com el centre logístic d'El Corte Inglés a la Bisbal del Penedès o el magatzem d'Amazon a Constantí, i a l’Alt Camp, amb el magatzem d’Ikea i importants empreses de transport, és un dels actius industrials.

Un acord per per convertir la comarca en un referent industrial a nivell internacional

El Pacte del Camp de Valls-Parc Industrial de l’Alt Camp és un acord subscrit per Valls i 11 municipis més de la comarca de l’Alt Camp (Alcover, Alió, Bràfim, el Pla de Santa Maria, els Garidells, la Riba, Puigpelat, Rodonyà, Vallmoll, Vila-rodona i Vilabella) amb la finalitat de crear un espai de col·laboració entre l’administració, empreses i els agents econòmics i socials per facilitar les relacions entre els actors públics i privats, afavorir la competitivitat de les empreses, potenciar i milorar les infraestructures dels polígons industrials, captar i donar suport als inversors; incentivar el talent, la formació, la creativitat i la innovació.

Els alcaldes dels dotze municipis de l'Alt Camp van signar el Pacte el passat mes de gener, en un acte a Valls que va presidir l’aleshores conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget i que va reunir els agents econòmics i socials de la comarca i del Camp de Tarragona.

7 milions de m2 de sòl industrial i més de 3.500 empreses

Els dotze municipis impulsors d'aquest acord compten amb 7 milions de metres quadrats de sòl industrial repartits en 18 polígons i una important activitat econòmica amb més de 3.500 empreses a la comarca. Entre els principals polígons destaquen els de Valls amb una superfície total de 350 hectàrees, el Pla de Santa Maria amb 119 ha., Alcover 55 ha., Alió 43 ha., Vallmoll 40 ha., Vila-rodona 38ha., Puigpelat, 19ha o el polígon situat entre els termes de Bràfim i Alió amb 16ha, a més de les àrees industrials que compten localitats com els Garidells, la Riba, Rodonyà o Vilabella.

Amb aquest potencial, el Pacte Camp de Valls vol consolidar el paper de l'Alt Camp com a pol industrial estratègic del sud de Catalunya i potenciar el creixement econòmic amb la vocació futura d’esdevenir un ens públic i privat per al suport a l’empresa, el talent i a la promoció i captació de noves inversions.

Notícies relacionades