Anton Valero, guardonat amb la Clau d’Or de la Cambra de Comerç de Tarragona

És la distinció més prestigiosa que atorga l'ens cameral i reconeix la trajectòria d'un dels directius de la indústrica química més destacats

Laura Roigé ha lliurat la Clau d'Or a Anton Valero. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

La Cambra de Comerç de Tarragona ha lliurat aquest dimarts la Clau d'Or a Anton Valero, ex director general de Dow Chemical, la més alta distinció que atorga la corporació tarragonina en reconeixement a la trajectòria professional d'un dels més destacats alts executius de la indústria química.

Anton Valero, nascut a Riudecols (Baix Camp), ha desenvolupat tota la seva carrera professional a la multinacional química Dow Chemical, on l'any 2004 va assolir la presidència per Espanya i Portugal. Ha ostentat càrrecs de la màxima responsabilitat en diferents organitzacions com ara a les patronals sectorials locals (AEQT) i nacionals (Feique) i és vocal del Ple de la Cambra de Tarragona.

Laura Roigé, presidenta de la Cambra, ha assenyalat que Anton Valero “serà sempre reconegut, valorat i admirat per ser un dels pares, junt amb Josep Maria Bach, de la química, tant pel que ha significat professionalment per Tarragona com més enllà de casa nostra”. Roigé ha afegit, a més, que Valero “ha influit a favor de Tarragona tot defensant els actius de la indústria química”.

La presidenta de l’ens cameral ha reconegut que el guardonat ha contribuït “a posar Tarragona en el mapa, difondre'n els seus valors i impulsar un dels grans motors de la nostra economia com ha estat, és, i esperem que continuï essent per molts anys més, la indústria química i tot el que representa per aquest territori".

Anton Valero ha agraït el reconeixement "perquè ve dels empresaris, representats en aquest Ple de la Cambra de Tarragona", alhora que els ha encoratjat a seguir treballant per aquest territori i a fer-ho amb la vista posada en els canvis, els reptes i les oportunitats que s'estan produint en tots els àmbits, però sobretot en els tecnològics i digitals”.

Notícies relacionades