#TotsSomCambra es presenta en societat exhibint múscul sectorial i territorial

La plataforma és l’embrió del que sortirà una candidatura per liderar la Cambra de Comerç de Reus després de les properes eleccions a les cambres catalanes

Una representació de la plataforma #TotsSomCambra durant la presentació d'aquest matí a firaReus.
Redacció / Reus

La plataforma #TotsSomCambra, formada per una seixantena d'empresaris de les cinc comarques de la demarcació de la Cambra de Comerç de Reus (Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat, Ribera d'Ebre i Terra Alta) s'ha presentat en roda de premsa aquest dimecres. Aquesta plataforma empresarial va començar a treballar fa un any per dissenyar un projecte de canvi a la Cambra de Comerç de Reus i constituir-se en candidatura a les properes eleccions a les cambres catalanes. De la vintena d'empresaris que van constituir aquell grup inicial, s'ha passat als més de seixanta actuals, que continuen treballant per sumar més capacitats i punts de vista a aquest front comú, que té en la diversitat territorial i sectorial la seva principal fortalesa.

El presidenciable de la futura candidatura de #TotsSomCambra, l'empresari Jordi Just, ha afirmat que "necessitem una Cambra forta, que exerceixi el seu paper de lideratge amb un tarannà cent per cent empresarial". Segons Just, "la missió de la Cambra és ser útil a les empreses, oferint serveis de qualitat en diversos àmbits com la formació i el suport a la internacionalització i reforçant el seu rol de lobby territorial per defensar els interessos transversals del teixit econòmic".

L'empresari ha assegurat que "no volem mirar al passat, sinó endavant, la Cambra necessitat nous lideratges i noves capacitats, per això hem fet aquest front comú que continua treballant en l'elaboració d'un full de ruta que segueix obert i que volem que contempli el que necessita cada sector, cada comarca, cada polígon".

Un diàleg amb l'empresariat que ha arribat a les 5 comarques de la demarcació de la Cambra, com ha explicat l'empresària del Priorat Marta Domènech: "Les necessitats de cada comarca són diferents, i per això hem creat comissions de treball per incorporar-les totes a la nostra agenda". L'exercici de transversalitat s'ha fet també a nivell sectorial, amb equips de treball dels principals sectors del territori: indústria, turisme, agroalimentari, comerç, transport, etc.

Berta Cabré, empresària del sector turístic, ha posat l'accent en "l'estil és el diàleg i la suma d'esforços, en la confecció del nostre programa, però també en la seva materialització, en la que s'han de buscar aliances amb la resta de Cambres, amb les patronals, les administracions i la URV amb el mateix objectiu comú: potenciar el desenvolupament empresarial del nostre territori".

L'empresari Jaume Batista, per la seva banda, s'ha mostrat convençut que "el nostre full de ruta no és un brindis al sol: és un programa que toca de peus a terra, enfocat a resultats, que volem convertir en un pla estratègic i complir-lo fil per randa si som escollits. Batista ha concretat que "les Cambres necessiten un nou impuls per resituar-se com a institucions de referència al servei de les necessitats de les empreses".

En les properes setmanes, #TotsSomCambra continuarà la seva tasca de sumar adhesions entre els sectors empresarials de les 5 comarques que pertanyen a la Cambra de Reus, amb l'objectiu de seguir enriquint les seves propostes de valor per al teixit econòmic del territori. Per tal de facilitar aquest diàleg, la plataforma estarà també present en els entorns 2.0 amb una pàgina web, un compte de Twitter i un altre de Facebook que estaran operatius en les properes setmanes.

Més de 60 empresaris de tots els sectors i les 5 comarques de la Cambra de Reus

Una seixantena de noms, de tots els sectors i de totes les comarques, amb alguns pesos pesats del món de l’empresa i les patronals. Aquesta és la principal fortalesa d’una llista en la que, a banda del presidenciable Jordi Just, destaquen figures com Jose María Caballero (president PIMEC Baix Camp); Miquel Borràs (vicepresident de CEPTA); Jaume Batista (president de Foment de Reus), Berta Cabré (vicepresidenta de l’Associació de Campings de Tarragona); Pepe Jofré (ex regidor de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Reus, president d'El Círcol i CEO de Laboratoris Serra Pàmies); Andreu Pintaluba (de l’empresa de nutrició animal del mateix nom, una de les de més solera i projecció exterior de la demarcació); Rosa Rueda (CEO de Distribuciones Rueda i membre destacada de PIMEC); Merche Dalmau (propietària del celler Clos Galena, guardonada en diversos esdeveniments per haver estat proveïdora del vi al sopar de gala dels Premis Nobel 2018); Gerard Pagès (president de l’Associació de Polígons de Reus); Alfred Pitarch i Pau Salvadó (presidents de la Unió de Botiguers de Reus i del Centre Comercial El Pallol, respectivament).

Un múscul humà que es projecta a totes les comarques de la demarcació de la Cambra, amb empresàris de referència com Àngel Torija (gerent de l’empresa de maletes Queralt, a la Conca de Barberà), Marta Domènech (referent del turisme al Priorat, membre de la junta de Priorat Enoturisme i vicepresidenta de Pimec Tarragona), Pilar Ortega (de l’empresa de transports Transcrip, a la Ribera d’Ebre) o Pere Bové (gerent de la Cooperativa de Gandesa, a la Terra Alta).

A continuació, la llista completa:

Abelló, David - Empresari (Comerç)

Aliagas, Josep Anton - Empresari (TIC)

Álvarez, Salus - Empresari (Vitivinícola)

Batista, Jaume - Empresari (TIC)

Bergadà, Joan - Empresari (Comerç)

Borràs, Miquel - Empresari (Agroalimentari)

Bové, Pere - Empresari (Agroalimentari)

Buil, Xavi - Empresari (Comerç)

Busquets, Jordi - Empresari (Indústria)

Brufau, Joaquim - Investigador (Agroalimentari)

Caballero, Jose Mari - Empresari (Indústria)

Cabré, Berta - Empresària (Turisme)

Cabré, Blanca - Empresària (Indústria)

Casals, Jaume - Economista

Closa, Ramon - Empresari (Agroalimentari)

Colat, Josep Pere - Empresari (Agroalimentari)

Dalmau, Merche - Empresària (Vitivinícola)

Domènech, Jaume - Empresari (Indústria)

Domènech, Marta - Empresària (Turisme)

Domingo, Miquel - Arquitecte

Dosaigües, Pere - Empresari (Comerç)

Esteva, Santi - Economista

Garcia, Jesus - Empresari (Enoturisme)

Garcia, Joan - Empresari (Indústria)

Garcia, Joan Carles - Empresari (Agroalimentari)

Gimenez, Cristina - Empresària (Enoturisme)

Guasch, Rodolf - Empresari (Turisme Nàutic)

Jara, Carles - Advocat

Jofré, Pepe - Empresari (Farmacèutic)

Just, Jordi - Empresari (Logística)

Just, Pilar - Empresària (Agroalimentari)

Marsal, Bernat - Empresari (Comerç)

Margalef, Pere - Empresari (Comerç)

Medina, Paco - Economista

Méndez, Sergi - Empresari (Enoturisme)

Morralla, Enric - Sector aeroportuari

Navarro, Ricard - Empresari (Comerç)

Nicolau, Cristina - Empresària (Transport)

Orensanz, Toni - Periodista

Ortega, Pilar - Empresària (Trasnport)

Pagès, Gerard - Empresari (Indústria)

Penyes, Xavi - Empresari (Enoturisme)

Peña, Virginia - Advocada

Perez, Sara - Empresària (Viticultor)

Pintaluba, Andreu - Empresari (Agroalimentari)

Pitarch, Alfred - Empresari (Comerç)

Rafecas, Victor - Empresari (Serveis)

Roig, Toni - Empresari (Farmacèutic)

Rueda, Rosa - Empresària (Comerç, Logística)

Salvadó, Pau - Empresari (Comerç)

Sasplugas, Jordi - Empresari (Turisme)

Serra, Victor - Empresari (Immobiliari)

Tarrats, Abdon - Empresari (Hostaleria)

Tarrida, Jordi - Empresari (Immobiliari)

Torija, Àngel - Empresari (Indústria)

Vila, Joan Maria - Empresari (Comerç)

Vilà, Isabel - Empresària (Enoturisme)

Vallverdu, Ramon - Empresari (Indústria)

Zabalegui, Rafael - Empresari (Comerç Internacional)