La 15a edició de la Ganxet Pintxo distingeix les millors tapes de la tardor

El president de la Cambra de Comerç, Isaac Sanromà, ha assegurat que la iniciativa gastronòmica ha tornat a ser 'un èxit',

La foto de família dels guanyadors de la Ganxet Pinxo de Tardor. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

Aquest dimecres, 28 de novembre, s'ha fet públic el nom dels guanyadors de la 15a edició de la Ganxet Pintxo, celebrada aquesta tardor.

Dels 47 participants en el certamen, un total de nou establiments han estat premiats. L’establiment Rosa dels Vents s’ha endut Premi Damm, per 'Una menorquina molt mallorquina'; As de Copes el Premi Professional, per 'CrepAs'; Tapes i Tapes el Premi Professional, per 'Dim sum ibèric'; Xivarri el Premi Professional, per 'Gosset Bobby de vedella'; el Museu del Vermut ha obtingut el Premi Popular, per 'Un islandès per Mallorca'; L'Estel el Premi Popular, per 'Timbal de massa brick farcit de poma'; les Peixateries Velles el Premi Popular, per 'Gamba brava'; Les Taules del Giner el Premi Ganxet Llengua, per ser el local més sensible en termes lingüístics, i ADN Sistaré el Premi DOP Siurana, per 'La Xiqueta', la millor tapa realitzada amb oli de Siurana.

Durant el lliurament dels guardons, el president de la Cambra de Comerç, Isaac Sanromà, ha assegurat que la Ganxet Pintxo de tardor d'enguany "ha estat un èxit", i n’ha assegurat la continuïtat.

En representació de Damm, patrocinador del certamen, Jordi Gispert ha definit la Ganxet Pintxo com un "esdeveniment gastrosocial" que contribueix a potenciar l'interès per la gastronomia a la ciutat. D'altra banda, la gerent de Reus Promoció, Marta Villalta, ha manifestat la seva satisfacció per la suma d'esforços que representa la Ganxet Pintxo, i ha conclòs: "Quan el sector s'agrupa i s'implica es poden assolir grans reptes".

L'acte ha comptat també amb l'assistència de la representant de la DOP Siurana, Montse Gelonch, i de la directora del Consorci per a la Normalització Lingüística de l'Àrea de Reus Miquel Ventura, Anna Saperas.

Una ruta de tapes que fomenta la llengua

En aquesta edició de la Ganxet Pintxo l'establiment distingit amb el Premi Ganxet Llengua per destacar en l'ús del català en l'atenció al públic ha estat Les Taules del Giner. Amb les seves votacions, els clients de la Ganxet Pintxo han valorat que en aquest establiment reusenc s'hi utilitza el català com a llengua habitual en la retolació i en la comunicació amb el client.

Aquest premi impulsat pel CNL ha reconegut ja anteriorment altres establiments participants en el certamen gastronòmic de la Ganxet Pintxo: Arrels, Bon-Mar, L'Absis, Campus, Casa Coder, Confiteria Poy, 3denou, As de Copes, Taverna Despertaferro, Taverna La Tronada, Restaurant L'Estel, Fleca Restaurant 158, Hamburgueseria Tàstum i el Museu del Vermut.

I enguany, novament, la Ganxet Pintxo ha contribuït a difondre terminologia del sector de la gastronomia a través de "L'enigma del Ganxet Mot". Amb aquesta iniciativa, s'han plantejat a les xarxes socials del certamen diversos enigmes lingüístics al voltant de les tapes d'aquesta edició com el rosbif, les galtes de vedella, la terrina, el xiitake o el filet.