Tarragona i Reus exigeixen a Foment que executi l’acord territorial ferroviari

Els alcaldes volen una reunió amb el ministre i defensen que ja tenen unitat i un projecte consensuat

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, en roda de premsa a l'Ajuntament de Tarragona. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

L'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, i l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, han reclamat aquest dijous al Ministeri de Foment que faci costat al territori i executi l'acord ferroviari signat amb el Govern i els alcaldes de Salou, Cambrils i Vila-seca. Després de la trobada que han mantingut a l'Ajuntament de Tarragona, els dos batlles han explicat que volen reunir-se amb el ministre i amb la resta d'agents implicats perquè l'executiu espanyol expliciti el seu compromís amb el mapa consensuat al Camp de Tarragona. "Tenim unitat, projecte, lideratge i fermesa", ha insistit Pellicer. Per la seva banda, Ballesteros ha posat en valor que el territori està "conjurat per primera vegada en dècades".

L'alcalde de Tarragona ha recordat que les prioritats de l'acord són la construcció de l'estació intermodal al sud de l'aeroport de Reus; la construcció dels baixadors ferroviaris de Bellisens a Reus, i de Llevant i Ponent a Tarragona, així com la planificació d'una variant interior de mercaderies aprofitant trams de l'antiga línia Reus-Roda.

Després de l'acord segellat a l'abril a la Boella, els alcaldes han explicat que hi ha hagut converses informals amb el Ministeri, però que ara volen concrecions i que certifiqui el seu compromís. Pellicer i Ballesteros han detallat que d'aquí a unes setmanes preveuen reunir-se amb la Generalitat i que després volen una trobada conjunta amb el ministre José Luis Ábalos, en què també hi assisteixi el Govern i la resta d'alcaldes.

L'aliança entre ambdues ciutats és "clau" per al posicionament de la regió i per a aconseguir finançament per les infraestructures

L'alcalde de Reus ha explicat que comença a Tarragona una ronda de contactes amb els alcaldes i ha destacat que l'aliança entre ambdues ciutats és "clau" per al posicionament de la regió i per a aconseguir finançament per les infraestructures. "Som 500.000 habitants pendents del transport i que no entenem que no tinguem una estació a l'aeroport, ni millors connexions", ha defensat.

Més enllà de si l'executiu socialista aconsegueix aprovar els pressupostos, els alcaldes exigeixen un compromís ferm i que es mostri una voluntat d'executar els projectes acordats. Segons han destacat, el govern espanyol ja no té "excusa" perquè, per primera vegada en molt de temps, el Camp de Tarragona va unit a favor d'un pla estratègic.

El Govern ha tornat a defensar l'impuls de l'estació intermodal de l'aeroport de Reus

Ballesteros ha destacat que l'actual ministre coneix la problemàtica i ha insistit que les inversions són econòmicament "assumibles". L'alcalde de Tarragona ha dit que pressionaran "fins al final" i el de Reus ha garantit que faran "tot el que calgui perquè l'acord arribi a bon terme".


Per la seva banda, el Govern ha tornat a defensar aquest dijous l'impuls de l'estació intermodal de l'aeroport de Reus. En un acte a Barcelona, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha insistit que cal "revertir" la intenció de Foment, que no la contempla, i exigir que es construeixi. El conseller ha subratllat que el Camp de Tarragona és "la segona àrea metropolitana de Catalunya i ha d'estar ben servida".

Notícies relacionades