Les vendes de cotxes cauen al novembre a Tarragona un 15,5%

A Catalunya, els primers onze mesos de l’any les matriculacions de vehicles han reculat l’1,7% i és l’única autonomia de l’Estat on han disminuït

Al novembre a l'estat espanyol la marca Seat va ser la que més cotxes va matricular. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

El nombre de matriculacions de cotxes a Catalunya al novembre s'ha situat en 14.837 vehicles, cosa que ha suposat una caiguda del 14% en relació amb al mateix mes de l'any passat, segons les xifres facilitades per l'Associació Espanyola de Fabricants d'Automòbils i Camions (Anfac). A Tarragona, la caiguda ha estat del 15,53%.

Les comarques de Tarragona van matricular 1.360 vehicles, el 15,53% menys que al novembre de l'any passat. En l'acumulat del 2018, les vendes s'han situat en 15.751 unitats, el 6,66% més.

En el conjunt de l'Estat, les vendes de cotxes han sumat al novembre 91.063 unitats, un 12,6% menys que fa un any. En els primers onze mesos de l'any, les vendes de cotxes a Catalunya han caigut l'1,7% en relació amb el mateix període del 2017, sent l'única autonomia de l'Estat que registra una disminució. A l'Estat, en l'acumulat de l'any les vendes de cotxes sumen 1.222.147 matriculacions, el 8% més que el mateix període del 2017.

Anfac explica la caiguda de les vendes aquest mes de novembre per l'efecte d'arrossegament de les compres anticipades que es va viure els mesos de juliol i a l'agost per l'entrada en vigor de la nova normativa d'emissions WLTP i també per una incidència en el sistema de registre de la direcció general de Tràfic els últims dies del mes de novembre que va impedir tancar les operacions de venda.

La patronal del sector també apunta que el motiu de la davallada s'explica per la ''incertesa'' entre els compradors potencials sobre el futur més immediat del mercat de l'automòbil després de l'anunci del govern espanyol que a partir del 2050 no hi haurà cotxes de gasolina ni amb gasoil. Aquest incertesa, segons Anfac, està ''retardant'' la decisió de compra dels vehicles.

Elias Domingo, cap de comunicació d'Anfac, ha explicat que la previsió és que aquest mes de desembre, el mes que ha de tancar l'exercici, reculli un increment de vendes del 10% cosa que permetrà tancar un any que en termes globals serà ''bo''.
 

Seat, líder de vendes

El mes de novembre a l'estat espanyol la marca Seat va ser la que més cotxes va matricular amb 8.569 vehicles. Seat també manté el lideratge a l'Estat amb 100.071 cotxes venuts. El model més venut al novembre i els primers onze mesos de l'any segueix sent el Seat 'Leon'.

Per demarcacions, a les comarques de Barcelona els concessionaris van vendre al novembre 11.442 cotxes, amb una caiguda del 14,93% en relació amb el novembre de l'any passat. En els primers onze mesos de l'any, les matriculacions a Barcelona van sumar 132.297 unitats, amb una caiguda del 3,98%.

Les comarques de Girona van matricular un total de 1.394 cotxes el mes de novembre, el 7,5% menys que al novembre de l'any passat. En els primers onze mesos d'aquest any, les vendes de vehicles van sumar 16.018 unitats, amb un increment del 7,83% en relació amb el mateix període de l'any passat.

Les comarques de Lleida van matricular un total de 641 cotxes al novembre, el 5,32% menys que al novembre del 2017. En els primers onze mesos del 2018, les matriculacions han sumat 7.455 vehicles, el 5,10% més que el mateix període de l'any passat.

Notícies relacionades