El Port de Tarragona assoleix la xifra d’un milió de caps de bestiar exportats

En cinc anys el tràfic de bestiar ha consolidat la diversificació de mercaderies i el creixement econòmic del port

Un vaixell de transport d'animals al Port de Tarragona. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

En el marc de l'estratègia de diversificació del tràfic de mercaderies, el Port de Tarragona aposta fort pel transport de bestiar i aquest any ha assolit el milió de caps de bestiar exportats, una xifra que s’ha disparat des que va començar aquest tràfic, al 2012. L’exportació d’animals representa un moviment de mercaderies de gran valor afegit amb una positiva repercussió econòmica per al sector primari de la ramaderia.

Al 2016 no arribaven a 300.000 els caps de bestiar carregats a les instal·lacions portuàries de Tarragona i aquest any el volum d’exportacions s’ha disparat, donant un valor afegit al Port de Tarragona, ja que no tots els ports estan adequats per treballar aquest tipus de mercaderia. En l’actualitat, el port tarragoní és el segon d'Espanya i el tercer d'Europa en donar aquest servei i ho és perquè la seva terminal de bestiar viu disposa de serveis duaners, veterinaris i d'estibadors duana i d'estibadors preparats professionalment per rebre aquest tràfic.

El Port de Tarragona és un dels primers ports espanyols i del Mediterrani quant al tràfic de productes agroalimentaris, cereals, pinsos i fruites, i és el primer port de l'Estat en tràfic de cereals i farines i també de pinsos i farratges. A més s'ha consolidat en els darrers anys com a port de distribució dels productes químics i petroquímics. Amb el tràfic d’animals, iniciat el 2012, el port vol afavorir la dinamització de l'economia de la ramaderia de la seva àrea d'influència i consolida la línia estratègica de diversificació que li ha permès obtenir uns bons resultats econòmics. Aquest creixement és un bon exemple de la diversificació de mercaderies que el Port de Tarragona està impulsant per ser més competitiu.

El creixement és un bon exemple de la diversificació de mercaderies del Port de Tarragona

El principal país receptor de l'oví i boví exportats a través del Port de Tarragona és Líbia, seguit d'Egipte, el Líban, Algèria i , finalment, Turquia, país en el que s'ha obert mercat aquest any. Els animals vius provenen de la ramaderia catalana, d'Aragó, de la zona centre de Madrid i del sud de França i Bèlgica.
El passat 13 de juny va atracar el vaixell de bestiar més gran que ha realitzat operativa al Port de Tarragona, el Victory, amb 25.460 caps de bestiar que van carregar-se al amb destinació a Líbia, amb Euromarco com a empresa consignatària i l'estibadora Euroports Iberica TPS.

Notícies relacionades