Vuit empreses de l’AEQT recullen el seu guardó en els premis de responsabilitat social del sector químic espanyol

Les químiques de Tarragona reben reconeixements en 10 dels 15 guardons

Representants de les químiques de Tarragona, després de rebre els reconeixements de la patronal espanyola del sector.
Redacció / Tarragona

La Federación Empresarial de la Industria Química Española (Feique) ha celebrat aquest dimecres l'acte de lliurament dels segons Premis de Responsabilitat Social Empresarial (RSE) del Sector Químic Espanyol. Els guardons, que han estat lliurats en una cerimònia celebrada al Palacio de los Duques de Pastrana, a Madrid, reconeixen la tasca de les empreses en matèries de responsabilitat social i també de sostenibilitat.

El sector químic tarragoní ha estat protagonista en la cerimònia, ja que un total de vuit empreses membres de l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT) han recollit guardons. En concret, les químiques del territori premiades han estat BASF, Cepsa, Covestro, Dow Chemical, ELIX Polymers, Ercros, Inovyn i Repsol. Els premis estan estructurats en quinze categories, i en 10 d'elles hi ha hagut reconeixements a empreses associades a l'AEQT.

Un jurat multidisciplinari, compost per representants de l'Administració pública, organitzacions sindicals, Forética, el Foro Química y Sociedad, Responsible Care, la Plataforma Tecnológica de Química Sostenible-SusChem España, del món acadèmic i de la comunicació, va emetre el seu veredicte el passat 31 de maig.

L'objectiu que es persegueix amb els Premis RSE és reconèixer a les empreses de la indústria química adherides al programa Responsible Care seu compromís amb la Responsabilitat Social Empresarial i el Desenvolupament Sostenible, així com impulsar el sector químic com a líder en la gestió i promoció de la RSE en el conjunt de la indústria espanyola. En aquesta segona edició, els premis han estat alineats, a més, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible marcats per l'ONU en la seva Agenda 2030, pretenent així mostrar el compromís i paper determinant que juguen les empreses químiques amb l'abast d'aquests reptes.

Els premiats de l’AEQT

Les categories amb almenys un empresa de l'AEQT guardonada són:

Dialoga: Reconeixement atorgat a BASF per la qualitat i el grau d'implantació de les bones pràctiques que desenvolupa en matèria de comunicació amb l'entorn d'influència local i econòmica en el qual desenvolupa la seva activitat.

Ocupació de Qualitat: Un dels guardonats en aquesta categoria ha estat Inovyn, per haver registrat un nivell de contractació indefinida del 100% l'any 2017.

Igualtat: Concedit a Ercros i Repsol, per la qualitat i el grau d'implantació de les bones pràctiques i iniciatives desenvolupades en aquest àmbit.

Concilia: Dues de les guardonades han estat BASF i Repsol, per la qualitat i el grau d'implantació de les bones pràctiques i iniciatives desenvolupades en l'àmbit d'afavorir la conciliació de la vida laboral amb la personal i familiar.

Formació: Una de les premiades ha estat Dow Chemical, per haver dedicat a activitats formatives més del 4% de les hores contemplades en la jornada anual del Conveni General de la Indústria Química (70,1 hores) en l'any 2017.

Eficiència de l'Aigua: Covestro ha estat una de les premiades, per haver registrat la major reducció en el consum d'aigua per tona produïda en l'any 2017 respecte a 2015.

Clima: La guanyadora ha estat ELIX Polymers, per haver registrat la major reducció en les emissions de gasos d'efecte hivernacle (GEI) per tona produïda l'any 2017 respecte del 2015 (12%).

Exporta: Les dues guardonades han estat Cepsa i ELIX Polymers, per haver registrat un valor d'exportació superior al 65% sobre la seva xifra de negoci l'any 2017.

Innova: Inovyn ha estat una de les premiades en aquesta categoria, per haver registrat la major inversió en innovació en els anys 2016 i 2017 respecte de la seva xifra de negocis.

Transparència: Atorgat a Dow Chemical i Ercros, per la qualitat i transparència dels seus respectius informes de RSE/sostenibilitat.

Notícies relacionades