Els preus cauen quatre dècimes a la demarcació de Tarragona al novembre i situen la inflació en l'1,9%

És la mateixa taxa que la registrada a Catalunya

El preu dels combustibles s'ha abaixat. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Els preus van caure quatre dècimes a la demarcació de Tarragona al novembre i la taxa d'inflació anual es va situar en l'1,9%, set dècimes menys que l'octubre, segons dades de l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La taxa d'inflació a Catalunya ha registrat l'índex més baix des de l'abril, concretament un 1,9%, mentre que a l'Estat la inflació al novembre es va situar en l'1,7%, sis dècimes inferior a la registrada al mes anterior.

Entre octubre i novembre, els preus van baixar dues dècimes. Un dels factors que més ha incidit és el descens del transport (-1,4%), combinat amb el dels combustibles (-0,7%), tot i que en termes anuals aquestes cistelles van augmentar un 3,5% i un 6,4%. Els mobles i articles de la llar és la que registra un menor creixement, amb sis dècimes més respecte el 2017, i l'oci i la cultura, que cauen un 0,6%. Pel que fa la resta de l'Estat, la inflació al novembre es a situar en l'1,7%, una dècima menys que l'any passat i sis dècimes inferior a la registrada al mes anterior, i confirma la dada avançada a finals del mes passat.

La inflació a Catalunya al novembre és de les més altes a l'Estat, només superada per Castella La-Manxa, amb un 2% i la mateixa que la Comunitat de Madrid, amb un 1,9%.

La inflació a Catalunya al novembre és de les més altes a l'Estat, només superada per Castella La-Manxa

Per cistelles, de les que més van augmentar respecte el novembre de l'any passat van ser l'habitatge, l'aigua, l'electricitat, el gas i altres combustibles i el transport, amb un 3,4% i un 3,5%, respectivament, seguit de les begudes alcohòliques i tabac, amb un 2%, i les comunicacions, amb un 1,9%. En termes intermensuals, la categoria que més puja és el vestit i el calçat, amb un 5,4%, seguit de la sanitat, amb sis dècimes més. La resta es mantenen o registren caigudes, encapçalades pel transport (-1,4%) i els restaurants i hotels (-0,9%).

Per demarcacions, la de Lleida és la que va registrar una inflació anual de Catalunya, amb un 2,3%, el que representa sis dècimes menys que el mes anterior, segons l'Institut Nacional d'Estadística.