El sector del Turisme confirma les bones perspectives per aquesta temporada

Els principals agents turístics parlen de la situació del sector i de les noves inversions a la taula anual de turisme

La taula de Turisme que cada any organitza aquesta publicació junt amb el Parc Científic d'Oci i Turisme de l'URV. FOTO: X. JURIO.
Dani Revenga / Salou - Vila-seca

Amb el convenciment que aquesta serà una excel·lent campanya d’estiu, els principals agents del sector turístic de la Costa Daurada s’han trobat aquest matí a la taula rodona de turisme que organitza cada any  l’Indicador d’Economia i el Parc Científic d'Oci i Turisme de la Universitat Rovira i Virgili a les instal·lacions del Parc a Vila-seca.

Eduard Farriol, president de la Federació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de Tarragona (FEHT); Xavier Roig, president de lAssociació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda; Joan Calvet, president de l'Associació d'Apartaments Turístics Costa Daurada); Jesús Angla, vicedegà de la Facultat de Turisme de l’URV i Marta Farrero, gerent del Patronat Turisme de la Diputació de Tarragona, han parlat de les previsions d'ocupació al sector turístic, del comportament dels diversos mercats, de la política de preus i de la recuperació de l'aeroport de Reus, entre d’altres temes. Les primeres setmanes de temporada han confirmat les bones previsions anunciades al juny, que apuntaven un creixement del 7% en pernoctacions i la superació del rècord en volum total. Els mercats emissors han crescut i destaca el bon comportament de la venda anticipada, factor que repercuteix de forma favorable en el sector.

Els agents turístics de la Costa Daurada confirmen les previsions optimistes sense deixar de banda les preocupacions del sector

La taula rodona ha tractat també del futur i ha dedicat especial atenció a les grans inversions en marxa, com Ferrari Land, i a les més recents, com el detall de la inversió que Hard Rock ha anunciat aquesta setmana per al CRT. Els agents turístics s’han mostrat favorables i optimistes amb el Hard Rock Entertainment Worldprojecte perquè creuen que alimentarà la capacitat de transformació de la destinació Costa Daurada cap als turistes amb més poder adquisitiu i per la possible incorporació del mercat asiàtic o nord-americà. No han deixat de banda, però, la necessitat d’instar a l’administració perquè doni celeritat a un projecte que ja fa cinc anys que va iniciar la seva tramitació.

Durant la trobada, els principals representans del sector turístic de la Costa Daurada no han deixat de banda preocupacions del sector, com la proliferació d’apartaments il·legals, i han demanat més contundència pel que consideren “una xacra” que alimenta la competència deslleial, indueix a les reticències de la població a rebre turistes i, en definitiva, malmet el sector.

Al pròxim número de l’Indicador, especial sobre la Taula de Turisme i més impressions del sector.

Notícies relacionades