La Cambra de Tarragona edita la Guia de l'exportador per a empreses que volen obrir-se mercat a l'exterior

La publicació se centra en els mercats de l’Àfrica subsahariana, on la Cambra de Tarragona és líder i referent

El coneixement previ dels mercats és fonamental a l’hora d’exportar. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

La Cambra de Tarragona ha presentat la Guia de l'Exportador 2017-18, la nova edició d'una publicació de referència per a les empreses que es volen obrir pas a l'exterior. Dissenyada en format digital, la Guia de l'Exportador 2017-18 incideix, especialment, en els mercats de l'Àfrica subsahariana, on la Cambra de Tarragona és líder i referent per a l'empresa espanyola. En l’actualitat, les missions de la Cambra abasten el 95 per cent del territori africà visitat pel conjunt de les cambres espanyoles.

En aquesta edició, a més, s'ha incorporat un monogràfic sobre els països de l'Àfrica Austral, amb bona estabilitat política i econòmica i grans oportunitats de negoci. A més s'hi inclouen les participacions d'autoritats i professionals de Botswana, Madagascar, Maurici, Moçambic, Namíbia, Sud-àfrica, Swazilàndia, Zàmbia i Zimbabwe, amb informació de primera mà d'aquests mercats.

La Guia de l'Exportador 2017-18 també informa dels serveis de valor afegit que la Cambra de Tarragona ofereix a les empreses interessades en mercats internacionals. Com a novetat, i per contribuir a que les empreses puguin obtenir una millor rendibilitat de les seves accions comercials, s'ha ampliat la cobertura dels serveis en destinació, amb professionals establerts al Senegal i Etiòpia a més de Costa d'Ivori, Ghana i Nigèria.

A més, incorpora el calendari de missions del 2018 amb més antelació, el que permetrà als exportadors planificar millor la seva participació en les accions que siguin del seu interès. La Guia de l'Exportador 2017-18 és una iniciativa de la Cambra de Tarragona, amb el suport de Caixabank, Arola, Port de Tarragona, Air France KLM, Asesa, Cosmoparter, Protego i Viatges Berga.

Notícies relacionades