Cellers Unió inverteix 2 MEUR en ampliar el celler dels Guiamets

Augmentarà la capacitat de producció, tindrà una nova sala de criança i una nova línia d'embotellat

Els vins de Cellers Unió van obtenir una gran acollida en el concurs Grenaches du Monde, amb una medalla d’or i dues medalles de plata. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Els Guiamets

Cellers Unió invertirà 2 milions d'euros en ampliar el seu celler dels Guiamets amb la construcció d’un nou edifici al costat de l’actual que entrarà en funcionament durant aquest any.

El nou espai sumarà 1.200 metres quadrats útils addicionals que es destinaran a una nova sala de criança (amb una capacitat d'entre 300 i 700 bótes), una nova línia d'embotellat, sala de dipòsits, magatzem i sala de tast. Tot plegat permetrà incrementar en un 40% la capacitat d'elaboració. L'objectiu és que les noves instal·lacions entrin en funcionament de cara a la campanya 2019.

El celler dels Guiamets és el punt de referència de Cellers Unió a la Denominació d'Origen Montsant. Es troba ubicat al centre d'aquesta petita població, a la zona sud de la DO. Es tracta d'un celler original de 1917, amb un segle d'història, que s'ha anat adaptant fins a convertir-se en un celler modern i versàtil.

Va entrar a formar part del grup Unió l'any 2014, i des de llavors ha estat a càrrec de l'enòleg Àngel Teixidó. Cellers Unió hi elabora la seva gamma de vins Perlat, Dairo i Mas dels Mets.

Cellers Unió és un celler cooperatiu fundat a Reus l'any 1942. Agrupa milers de famílies d'agricultors catalans i, actualment, elabora vins de les denominacions d'origen Priorat, Montsant, Terra Alta, Tarragona i Catalunya.

Notícies relacionades