Els hotelers, preocupats pel futur del programa Imserso

Els pressupostos generals no inclouen enguany millores econòmiques que facin rendible pel sector el programa de vacances de la gent gran

En primer terme, el president de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-la Pineda, Xavier Roig. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Salou

El sector hoteler de la Costa Daurada central ha mostrat la seva preocupació pel rumb del programa de vacances de l'Imserso en la seva nova adjudicació. La dimissió de l'actual directora general de l'Imserso, Carmen Orta, a poques setmanes que l'adjudicació del Programa de Vacances de Gent Gran passi per la taula del Consell de Ministres per a la seva publicació al BOE, ha complicat les millores en el seu finançament.

El programa determinarà les vacances d'hivern de més de 930.000 persones de la tercera edat acreditades durant els pròxims quatre anys.

La inesperada substitució de Carmen Orta, segons l'opinió d'experts en administració pública, "pot donar lloc a un retard en la tramitació de l'expedient, ja que la nova persona que ocupi aquest càrrec podria voler tutelar des del començament aquest important programa per a qualsevol govern".

Per aquest motiu, des del sector hoteler de la Costa Daurada central adverteixen que  un retard en la planificació i adjudicació “tornaria a ser letal pel sector” si no es pot iniciar la comercialització dels paquets a principis de mes de setembre, com es preveu, ha sentenciat el president de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, Xavier Roig.

El sector assegura que entre terminis de presentació, adjudicació, recursos i contrarecursos, el calendari “ja està tan ajustat que no ens podem permetre cap retard sobre el planning previst", com ha assegurat Roig.

El sector hoteler de la Costa Daurada central adverteix que un retard en la planificació i adjudicació "tornaria a ser letal pel sector"

A més d'aquesta possibilitat de retard en l'adjudicació, els hotelers continuen molt preocupats per l'estructura del plec de condicions i “com es traduirà la millora de la posició hotelera en la contractació de les pròximes edicions de l’Imserso".

Xavier Roig ha afegit, en la mateixa línia que ho fa la Asociación Empresarial Hostelera de Benidorm, Costa Blanca y Comunidad Valenciana (HOSBEC), que "el Govern de l'Estat ha de ser sensible a les demandes d'un sector que aposta per la inversió, per la qualitat i pel treball". Segons argumenta, "els hotelers no ens podem veure hipotecats per un programa que s'estendrà per 4 anys més (2 anualitats inicials, més 2 anualitats de pròrroga) amb uns preus que amb prou feines superen els 20€ per persona i dia i amb allotjament, pensió completa, vi i aigua, animació, wifi, televisors de plasma i hotels d'última generació".

Així mateix, el president dels hotelers diu que "un nou programa basat en aquest plantejament és completament inassumible i només provoca ruïna pel sector; cada cop seran menys els establiments que vulguin participar i es degradarà el servei que es presta als usuaris de la tercera edat".

Consideren "imprescindible" que els nous plecs contemplin un escenari que permeti als empresaris turístics no perdre diners amb el programa

Els pressupostos generals presentats per l'executiu central no preveuen cap increment de pressupost pel programa, fet que ha generat incredulitat en el sector davant dels reiterats compromisos de millora que han anat exposant els diferents responsables.

El sector hoteler considera "imprescindible" que els nous plecs contemplin un escenari que permeti als empresaris no perdre diners amb el programa i recorden que els dos pilars bàsics d’aquest programa de turisme són, per un costat, "millorar la qualitat de vida de la gent gran",i  per l'altre "garantir el treball hoteler a les zones turístiques".

El sector turístic de la Costa Daurada recorda, a més, que per cada euro que l’Estat inverteix en rep 1,5€, per la qual cosa la seva rendibilitat és del 50% cosa que no reverteix en els hotelers.

Diu el sector que "només és necessària la voluntat política per millorar el programa, tant en la via pressupostària com en la via d'actualitzar l'aportació dels usuaris que cada dia demanden més i millors serveis als establiments".