APP i Ticnova unifiquen els seus serveis de compres i logística

La importància estratègica de l'acord es rubrica amb l'entrada de Ticnova en l'accionariat d'APP amb una participació del 15%

Javier Ginesta, Joan Ballester i Vicente Argilés després de la signatura de l'acord. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

La companyia APP, propietària de la cadena de botigues d'informàtica amb el mateix nom, i Ticnova, empresa amb seu a Reus propietària de les cadenes de botigues BEEP i PCBOX, han unificat els seus serveis de compres i logística. Amb aquesta aliança estratègica, les dues cadenes uneixen més de 1.000 botigues d'informàtica de proximitat que utilitzaran serveis de logística de manera conjunta gràcies a la unió de proveïdors que les dues firmes han aportat al sistema de gestió unificat.

Aquest principi de col·laboració es va iniciar l'abril passat amb la unió dels acords que ambdues empreses tenien amb les marques fabricants líders del sector informàtic i ha finalitzat aquest mes de gener amb la signatura definitiva.

Durant aquests mesos, les dues companyies han aportat el seu know-how i l'experiència al sector per aconseguir una gestió, uns processos de compra i una logística òptims per a totes les botigues. La col·laboració de les dues empreses també ha implicat la unió de les estratègies de màrqueting per millorar el model de negoci dels respectius comerços en un front comú: augmentar el volum de venda i la rendibilitat, ampliar la gamma de productes i serveis que s'ofereixen al client final, i ser més competitius en preu.

Durant aquest procés s'han generat unes sinergies positives entre les respectives centrals que han culminat amb l'entrada de Ticnova en l'accionariat d'APP amb una participació del 15%, ratificant així la importància de l'acord.

Així, les botigues APP, BEEP i PCBOX es reafirmen com el líder al retail espanyol d'informàtica i tecnologia de proximitat, tant en facturació -amb més de 120 M€ -, com en nombre de punts de venda -més de 1.000- i també en capil·laritat, el que permetrà arribar a més de 600 poblacions de totes les mides repartides pel territori espanyol -especialment localitats mitjanes i petites i barris- i que, sovint, no disposen d'establiments que els facin arribar el més nou en tecnologia i informàtica i que els ofereixi tots els serveis derivats de l'ús i consum de les solucions digitals.

APP, BEEP i PCBOX es reafirmen com a líders del sector amb més de 120 M€ de facturació i més de 1.000 punts de venda

Joan Ballester, conseller delegat de Ticnova, ha assegurat que l'objectiu d'aquesta col·laboració és el de "seguir enfortint aquest model de negoci de retail de proximitat basat en una experiència de compra completa per al consumidor, amb punts de venda pròxims".

Per la seva banda, Javier Ginesta, un dels consellers delegats d'APP, ha reivindicat el format del retail de proximitat com a "molt necessari a les ciutats i pobles perquè segueixin sent dinàmics i ajuden a conservar la vida social aportant molts llocs de treball; nosaltres apostem per aquest tipus de canal encara que ara mateix anem a contracorrent".

Així mateix amb aquest acord, Vicente Argilés, també conseller delegat d'APP, creu que "aconseguim un volum i una rellevància destacada davant els fabricants de tecnologia i majoristes. Ara som un player de referència al sector". 

L'acord de col·laboració entre les dues empreses l’ha signat Javier Ginesta i Vicente Argilés, consellers delegats d'APP, i Joan Ballester, conseller delegat de Ticnova.

APP Informàtica va néixer l'abril de 1994 i va començar a franquiciar el seu negoci el 1999. Actualment, s'ha convertit en la cadena amb el major nombre de botigues d'informàtica a Espanya, més de 600. A APP s'ofereix servei tècnic a clients i empreses, muntatge d'equips, components, reparació, neteja de virus, còpies de seguretat, etc. Avui en dia el seu model de negoci combina els avantatges del món on-line i de les botigues físiques.

Ticnova és un grup especialitzat en botigues de proximitat en informàtica i electrònica de consum. A través de les seves marques: BEEP, PCBOX, BEEPBOX, OUTLET PC i La Fábrica del Cartucho, té una implantació a Espanya de més de 400 punts de venda que es caracteritzen per la seva proximitat, servei i qualitat. Recentment, Ticnova ha posat en marxa BEEPBOX, aquesta és l'aposta de grup tecnològic per afrontar els nous reptes i realitats del retail informàtic de proximitat.