L'alcalde de Salou reclama a la ministra d'Indústria un millor finançament perquè els municipis turístics puguin fer front a l'estacionalitat

Reyes Maroto s'ha trobat amb Pere Granados i amb la resta d'alcaldes de la Alianza de Municipios Turísticos a Madrid

Un moment de la reunió de la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme i els membres de l'AMT. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Madrid

La Alianza de Municipios Turísticos (AMT) s’ha presentat públicament aquest dimarts a Madrid, en una trobada presidida per la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i amb la presència dels 8 alcaldes dels municipis que formen aquesta aliança que agrupa les principals destinacions turístiques de sol i platja de l'Estat espanyol.

L’Alianza de Municipios Turísticos de Sol y Playa (AMT) neix de la iniciativa de 8 destins turístics pioners de l’Estat: Salou, Adeje, Arona, Benidorm, Calvià, Lloret de Mar, San Bartolomé de Tirajana i Torremolinos, que comparteixen una singularitat turística i el compromís per a la digitalització del sector, la sostenibilitat, l’accesibilitat, i la cooperació entre destins.

Aquest dimarts s’han trobat amb la ministra Reyes Maroto, en una reunió on han assistit, a més de l’alcalde de Salou, Pere Granados,  l’alcalde d'Arona, José Julián Mena; l'alcalde d'Adeje, José Miguel Rodríguez; l'alcalde de Calvià, Alfonso Rodríguez; l'alcalde de Lloret, Jaume Dulsat; l’alcalde de Benidorm, Antonio Pérez; l’alcalde de San Bartolomé de Tijarana, Marco Aurelio Pérez i l'alcalde de Torremolinos, José Ortiz. En la trobada també hi ha estat present el president del Instituto Tecnológico Hotelero (ITH), Joan Molas.

Els vuit municipis de l’AMT registren el 19,75% de les pernoctacions turístiques a tot l’Estat espanyol

Els representants de l’aliança han tornat a reclamar a l’Estat la necessitat d’un sistema específic de finançament que es materialitzi en un major suport financer de l’administració pública per a liderar projectes i millorar la competitivitat de les diferents destinacions. També han recordat que aquesta entitat "representa la fortalesa del segment de sol i platja de l'Estat, tenint en compte que el seu conjunt suma més de 65 milions de pernoctacions, suposant més del 20% del total del país".

Els batlles han afegit que, a més de ser molt important la seva aportació al PIB nacional i el manteniment de llocs de treball, l’acció de l’AMT “es basa en el principi de col·laboració amb el sector i cooperació amb les altres administracions per avançar cap a la implantació de sistemes de finançament que permetin la reconversió i l'excel·lència de les destinacions".

En aquest sentit s'ha expressat l'alcalde de Salou, Pere Granados, qui ha reclamat a la ministra del sector un reconeixement, estatus i tractament específic per la figura del "municipi turístic", i un nou sistema de finançament que prevegi la població estacional.  Com ha assegurat Granados, “les nostres destinacions turístiques han de suportar un sobre dimensionament dels seus serveis durant la temporada per donar resposta a les necessitats de la població turística".

L'alcalde de Salou ha recordat que, per això, cal "un nou finançament que permetria impulsar plans de renovació i de modernització de la destinació, i implementar millors i majors serveis, alhora que desenvolupar destinacions intel·ligents i incrementar la seva qualitat, per una major satisfacció del visitant".

Notícies relacionades