El vicepresident del COI Juan A. Samaranch, protagonista al dinar-col•loqui de la Fundació Gresol

Samaranch assegura que Barcelona té opcions d’acollir els Jocs Olímpics d’Hivern el 2030

Samanch, durant la seva intervenció a l'hotel NH de Reus.
Redacció / Reus

El vicepresident del COI Juan Antoni Samaranch ha estat el protagonista del nou dinar col·loqui de la Fundació Gresol. Samaranch, que també és CEO i soci fundador de GBS Finanzas. Samarach ha analitzat la conjuntura econòmica i ha dedicat una part de la seva conferència a analitzar el moment de salut del moviment olímpic.

Al col·loqui hi han assistit prop de 80 empresaris i personalitats rellevants del territori. La xerrada s'ha estructurat en dues parts. D'una banda, una més econòmica basada en la seva activitat professional al capdavant de l'empresa GBS Finanzas. Samaranch ha destacat la importància de la Xina i ha instat a les empreses a tenir una estratègia davant aquest país. També ha afirmat que el mercat d'operacions corporatives travessa un excel·lent moment; en contraposició al que ha sigut l'any 2018 en quant a gestió de patrimonis, un any dolent segons el seu parer.

D'altra banda, Samaranch també ha parlat de la candidatura dels Jocs Olímpics d'hivern Barcelona-Pirineus 2030, la qual ha qualificat com a possible i amb opcions, però ha alertat que s'hi presentaran moltes altres candidatures i que, per tant, tindrà molta competència. De forma genèrica, ha analitzat l'impacte econòmic de celebrar uns jocs olímpics i ha assegurat que els ingressos i les despeses estan força equilibrats i que, per tant, no ha de ser un factor negatiu. Samaranch ha assegurat que el moviment olímpic gaudeix de bona salut.