Tarragona formarà part d’un selecte itinerari turístic per nou ciutats de l’Antiga Europa

Aquest nou projecte de la UNESCO i National Geographic arrenca aquesta setmana amb la celebració d’un seminari a la ciutat

Trobada dels representants de les ciutats que participen en aquesta ruta, avui a Tarragona. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

La UNESCO i la publicació National Geographic, amb el suport econòmic de la Unió Europea, han seleccionat Tarragona perquè formi part d'una nova ruta turística per l'Antiga Europa junt amb vuit ciutats més del vell continent. Tots els agents implicats es reuniran aquest dimecres i dijous en un seminari per intercanviar experiències i dissenyar estratègies conjuntes. El projecte "UNESCO World Heritage Journeys of Europe" proposa generar noves formes per experimentar el patrimoni cultural del continent a partir de la creació de diferents itineraris turístics amb quatre temàtiques: Ancient Europe, Royal Europe, Romantic Europe i Underground Europe.

Tarragona ha estat seleccionada per formar part de la ruta de la primera temàtica del projecte, el de l'Antiga Europa. Les altres vuit localitats que l'acompanyaran són: el Santuari d'Asclepeion d'Epidaure (Grècia), el conjunt arqueològic d'Olímpia (Grècia), Sicília i la Necròpolis de Pantalica (Itàlia), l'àrea arqueològica i la basílica d'Aquileia (Itàlia), la planícia de Stari Grad (Croàcia), la ciutat antiga de Nessèbar (Bulgària), l'aqüeducte romà del Pont del Gard (França) i els monuments romans, la catedral de Sant Pere i l'Església de la Nostra Senyora a Trèveris (Alemanya). La ruta es començarà a promocionar enguany amb el ferm objectiu de possicionar-la en els circuïts turístics de cara al 2018, l'Any del Patrimoni Cultural Europeu i l'Any d'Europa a la Xina. Els mercats prioritaris de la promoció i comercialització d'aquest nou itinerari turístic seran Xina, Nord i Sud d'Amèrica i Europa. 

La consellera de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona, Inmaculada Rodríguez, ha destacat que la participació activa en aquest projecte "suposa una oportunitat per posicionar-nos internacionalment com a destí de turisme cultural sota un padrinatge tan prestigiós com el de la UNESCO i National Geographic, a més d' aprofitar els canals de comercialització que es posaran en marxa al marc d'aquest selecte itinerari turístic per l'Antiga Europa".

Seminari World Heritage Journeys of Europe. Ancient Europe

Tarragona acull fins aquest divendres el seminari 'World Heritage Journeys of Europe. Ancient Europe', la primera trobada dels agents implicats en la configuració de la ruta, una trobada que reunirà 25 experts en turisme i patrimoni de les ciutats participants en la ruta i de les institucions promotores del projecte. Les conferències i tallers es fan al Centre Tarraconense El Seminari, tot i que el programa d'activitats també inclou visites guiades a la ciutat i la presència a l'exhibició setmanal de Tarragona Ciutat de Castells.

Notícies relacionades