La Cambra de Comerç Tarragona, de missió empresarial a l'Àsia

L'ens programa també nou missions empresarials a països africans

Les missions empresarials pretenen obrir la porta de nous mercats de negoci. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

La Cambra de Comerç de Tarragona prepara la missió empresarial que farà del 10 al 20 de juny d’aquest any als països asiàtics de Cambodja, Vietnam i Singapur, mercats que han mostrat interès en els productes procedents d’Europa.

Així ho ha explicat Roberto Barros, director d'Internacionalització de la Cambra de Comerç de Tarragona, que assegura que aquests països asiàtics "són una gran oportunitat pels nostres exportadors atesa la gran acceptació que hi tenen els productes procedents d'Europa, perquè coneixen que són sinònim de qualitat".

Cambodja és un país que comença a despertar, i ja porta uns anys sent un destí d'inversió d'empreses asiàtiques que aprofiten els seus baixos costos laborals per produir-hi. També hi ha força inversió europea que participa en els seus projectes d'infraestructures i desenvolupament industrial i comercial.

Vietnam, amb uns 90 milions d'habitants i un creixement del set per cent en els últims anys, presenta actualment bones oportunitats en maquinària i béns industrials, productes alimentaris i begudes, sector primari, així com en infraestructures d'equipament urbà, energètics, de transport i comunicacions; sense oblidar els medicaments, serveis d'enginyeria, consultoria i turisme.

Singapur és una de les economies més desenvolupades del món, i ofereix oportunitats en el tractament d'aigües i residus, plantes industrials i petroquímiques, infraestructures ferroviàries, de metro i marítimes, biotecnologia, dispositius mèdics, alimentació i begudes, moble i habitat, material elèctric i electrònic, entre d’altres.

La missió de la Cambra serà multisectorial i oberta a exportadors vinguts d'arreu de l'Estat.

A través de les missions empresarials, l’ens cameral tarragoní pretén ajudar els empresaris del territori a prospectar les oportunitats de negoci a altres països d´una manera activa. En concret, s’organitza un programa de viatge a un o més països amb entrevistes personalitzades amb empreses interessades en establir relacions comercials amb Catalunya.

Enguany, a més de la missió a Cambodja, Vietnam i Singapur, preveu celebrar missions comercials a Burkina Faso i Costa d'Ivori (del 3 a 8 de febrer); a Nigèria, Ghana, Benin (del 24 de febrer a 5 de març); a Senegal, Mali i Cap Verd (10 a 19 de març); al Txad, Camerun i Gabon (de l’1 a 10 d'abril); a Kenia, Rwanda, Uganda (12 a 22 de maig). Per a inscripcions o més informació, es pot consultar el web de la Cambra.

Notícies relacionades