Reempresa assoleix prop de 460.000 € d'inversió induïda el 2018

El programa que ofereix Redessa ha assolit 10 casos d’èxit que han comportat el manteniment d’una vintena de llocs de treball

El servei de Reempresa es va posar en funcionament a les instal·lacions de Tecnoredessa fa 5 anys. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

El servei de Reempresa que s'ofereix a través de Redessa va gestionar durant el 2018 l'oferta de 32 empreses cedents i la sol·licitud de 23 reemprenedors. Aquestes xifres s'han traduït en la realització de 16 processos amb els quals s'han assolit 10 casos d'èxit. Tot plegat ha comportat una inversió induïda (l'import pel qual s'han traspassat les empreses), de gairebé 460.000 euros i el manteniment d'una vintena de llocs de treball. La majoria dels casos d'èxit són del sector serveis, de la indústria alimentària, la restauració i el comerç.

Reempresa és un programa de la Generalitat de "compravenda" de petites i mitjanes empreses que s'ofereix des de Redessa, l'empresa municipal de l'Ajuntament de Reus encarregada de donar suport a la iniciativa empresarial, la generació de llocs de treball i la promoció econòmica.

El regidor de Promoció Econòmica, Marc Arza, ha assegurat que "l'activitat que realitza el centre de Reempresa a les instal·lacions de Tecnoredessa complementa els serveis a empreses i emprenedors centrant-se en negocis que, si no trobessin un reemprenedor, haurien de tancar les seves portes i eliminar els seus llocs de treball perquè majoritàriament, no tenen relleu generacional".

El servei de Reempresa es va posar en funcionament a les instal·lacions de Tecnoredessa fa 5 anys, al desembre de 2013. Des d'aleshores, s'han gestionat 154 empreses cedents, la sol·licitud de 189 reemprenedors i més d'un centenar de processos que s'han tancat amb 45 casos d'èxit. La inversió induïda del Reempresa a Redessa des de 2013 és de més de 2.550.000 euros i 125 llocs de treball salvaguardats.

El mecanisme de Reempresa possibilita la compra d'una empresa al seu propietari (cedent) i permet que el reemprenedor pugui autoocupar-se, sense haver de passar necessàriament per la fase de creació.

La inversió induïda del Reempresa a Redessa des de 2013 ha estat de més de 2.550.000 euros i 125 llocs de treball

El programa del curs se centra en ajudar als assistents a identificar el seu projecte de Reempresa i apropar als futurs reemprenedors les característiques dels processos de compravenda d'empreses. També es dóna suport en l'elaboració d'un pla de Reempresa per valorar la viabilitat d'un projecte empresarial.

Les empreses que entren al programa han d’acomplir dos requisits: estar en funcionament i ser viables econòmicament. Normalment, el procés d'ençà que es comença la cessió d'una empresa fins que aquesta està en ple funcionament té una durada d'uns 6 mesos.

El Centre de Reempresa de Catalunya, a Tecnoredessa, té a disposició un telèfon d’atenció al ciutadà (977 300 304) i el correu electrònic redessa@redessa.cat.