L’Associació d'Hostaleria de Salou arrenca amb 40 establiments adherits i el suport de l’Ajuntament

Vol convertir la ciutat en referent gastronòmic de la Costa Daurada per atraure el turisme més enllà del sol i platja

La nova Associació d'Hostaleria de Salou té el suport de l'Ajuntament. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Aquest dimarts, 29 de gener, s'ha presentat la nova Associació d'Hostaleria de Salou, amb més de 40 establiments adherits i el suport de l’Ajuntament, una entitat creada amb el ferm objectiu de dinamitzar i crear sinergies en el sector, representar els associats i organitzar esdeveniments gastronòmics.

L’acte de presentació s’ha fet a la seu de l'Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la província (AEHT), a Tarragona, i ha comptat amb la presència de Francesc Pintado, president de l'AEHT; Pere Granados, alcalde de Salou; Pep Moreno, primer president de l'AEH Salou; i alguns dels membres de la junta de la nova associació: Fernando López del Restaurant Totxo; Javier García del Xiringuito Elektra; Edu Cuesta del Restaurant Le Sommelier; Jose Felix Ruiz del Restaurant Lunattic i Jaume Solé de Port Aventura.

El president de l'AEHT, Francesc Pintado, ha sintetitzat l’objectiu de la nova entitat, que neix "amb el propòsit de regenerar i dinamitzar el sector arreu del territori”, ha dit.

Per la seva banda, Pere Granados, alcalde de Salou, ha manifestat la necessitat de disposar d'una associació “que vehiculi i dinamitzi el sector” i ha felicitat Francesc Pintado i a tot el seu equip per donar impuls a la creació de l'AEH Salou.

Durant les properes setmanes es presentarà la junta completa de la nova associació en una festa d'inauguració a Salou, que donarà el tret de sortida oficial a tots els propòsits i objectius que s'han exposat avui. Uns objectius que es centren en unir esforços, crear sinergies i representar la diversitat d'establiments de la població. La nova entitat també pretén convertir Salou en un destí gastronòmic, no només durant la temporada alta sinó durant tot l'any a través d'esdeveniments gastronòmics que recordin que "al febrer Salou també existeix".

Donarà  impuls a la gastronomia de Salou, per demostrar que té la mateixa qualitat que la de molts altres destins gastronòmics de la Costa Daurada

Els assistents a la presentació han coincidit en opinar que Salou compta amb grans professionals i amb una excel·lent oferta gastronòmica, i que la ciutat necessita una entitat pròpia que uneixi esforços i doni impuls al sector des de l'àmbit privat. L'alcalde Pere Granados ha assegurat, en aquest sentit, que "la col·laboració pública i privada farà que Salou sigui un referent gastronòmic a la Costa Daurada".

Pep Moreno, primer president de l'Associació, també ha volgut agrair el suport dels primers 40 establiments associats i a Francesc Pintado per "facilitar-nos la forma de crear l'associació". Pep Moreno té clar que la nova associació "ha de promoure activitats que atreguin nous visitants i donin a conèixer Salou com un destí purament gastronòmic".

A curt termini l'AEH Salou vol col·laborar amb esdeveniments gastronòmics ja consolidats i organitzar-ne de propis. L'objectiu de Pep Moreno és que en pocs anys Salou tingui deu activitats gastronòmiques consolidades cada any. 

Pep Moreno i Pere Granados estan d'acord en que les jornades gastronòmiques són també un atractiu turístic de proximitat, més enllà de la marca "Salou sol i platja".

Durant la presentació de l'Associació, Francesc Pintado en nom de la junta, ha agraït el suport de l'alcalde de Salou i li ha regalat la jaqueta de cuina de l'AEHT. Un present que, des de la constitució de la nova junta de l'AEHT el maig de 2018, s'ha fet a diverses personalitats públiques i referents del sector gastronòmic que han donat el seu suport a l'Associació, com és el cas de les 5 estrelles Michelin de la província, del president de la Diputació i de l'alcalde de Tarragona.

Aquest suport i representació territorial s'evidencia també en el creixent nombre d'Associacions locals vinculades a l'AEHT que neixen i es reconverteixen gràcies a la feina feta per l'Associació d'Hostaleria de Tarragona. "Hem renovat AEH Cambrils i ben aviat presentarem AEH Tarragona ciutat i AEH Conca de Barberà", ha comentat Pintado. "Els representants de cada entitat local -ha afegit- ens trobem cada mes a la junta de l'associació provincial i això permet estar sempre connectats i que la veu del territori es trobi periòdicament i creixi en equip".