Tarragona bat el rècord amb 1,5 milions de pernoctacions i més de 2 milions de visitants el 2018

Els creueristes són el perfil de turista que més ha crescut, amb un augment del 91% respecte al 2017

La regidora de Turisme de l'Ajuntament de Tarragona, Inmaculada Rodríguez, al costat del gerent del Patronat de Turisme, Ángel Arenas. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Tarragona ha batut un nou rècord en el nombre de pernoctacions a la ciutat durant el 2018, amb gairebé 1,5 milions, un 1,3% més que l'any anterior. A més, ha superat de nou els 2 milions de visitants, amb 2.150.000 milions de persones, un 3,37% menys que el 2017. Aquest ha estat el tercer any consecutiu que la ciutat ha superat la xifra de 2 milions de visitants.

L'estada a la ciutat és cada cop més llarga i el 2018 va ser de gairebé tres nits de mitjana. Els creueristes han estat un punt clau en el creixement turístic de la ciutat, ja que són el perfil que més ha crescut, amb un augment del 91% respecte al 2017.

Els creueristes han estat clau en el creixement turístic de Tarragona, ja que són el perfil de visitant que més ha crescut amb un augment del 91% respecte a l'any anterior, passant dels 51.393 als 98.126. Un cop desembarquen a la ciutat, el 56,8% opten per visitar Tarragona al seu aire, per davant d'altres opcions com excursions organitzades al territori o a la mateixa ciutat. Entre els creueristes que arriben a Tarragona, cal destacar la importància dels que embarquen i/o desembarquen a Tarragona, que han arribat a la xifra de 22.000, un 25% pernocten a Tarragona abans de l'embarcament o desembarcament dels creuers que tenen com a punt de partida el Port de Tarragona. Dels que opten per fer nit a Tarragona, gairebé un 75% ho fa a hotels.

El turisme familiar es consolida com un dels principals que rep la ciutat, situant-se en el 47,1% del total de turistes que va rebre Tarragona l'any passat

La procedència dels turistes que visiten i s'allotgen tant en hotels com en càmpings, són, principalment, persones de la resta d'Espanya, que representen més del 50%. França, Alemanya, Gran Bretanya són els països d'origen de la majoria dels estrangers que pernocten a la ciutat.

El turisme familiar es consolida com un dels principals que rep la ciutat, situant-se en el 47,1% del total de turistes que va rebre Tarragona l'any passat. El 36% viatja amb la parella, i el 16,9% restant ho fa en altres fórmules (amics, grups organitzats, estudis, etc.). El viatge en cotxe particular també és el més habitual, el 56,1% vénen a fer turisme amb vehicle propi, seguit dels que arriben en avió amb un 25,6%.

Pel que fa als excursionistes, els que visiten Tarragona i no pernocten a la ciutat, també presenten un perfil que es va consolidant any rere any. Principalment, es tracta de famílies que provenen majoritàriament de Barcelona i que ho fan amb cotxe particular. Entre els que s'allotgen a la Costa Daurada i visiten la ciutat també es repeteix el perfil familiar, un 69% la majoria són estrangers i el 46,7% són famílies, seguits dels que viatgen en parella, que representen el 39,9%.