Repsol i el Col·legi de Periodistes renoven per setè any consecutiu el conveni de col·laboració per portar a terme accions comunicatives

Laura Rosel, Ricard Torquemada, Carlos Enrique Bayo i Emilio Morenatti protagonitzen el cicle Experiència de Periodista

La presidenta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes, Coia Ballesté, i el responsable de Comunicació i de Relacions Externes de Repsol a Tarragona, Josep Bertran. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

Els periodistes Laura Rosel, Ricard Torquemada i Carlos Enrique Bayo i el fotoperiodista Emilio Morenatti participaran en l’onzena edició del cicle de conferències “Experiència de periodista”, que organitza la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, amb el patrocini de Repsol i la col·laboració de la Càtedra Repsol/URV d'Excel·lència en Comunicació l'Ajuntament de Tarragona.

La periodista Laura Rosel, ex presentadora del programa Preguntes Freqüents de TV3, inaugurarà el cicle el pròxim dimecres, 20 de febrer; dilluns, 25 de febrer, serà el torn del responsable de les transmissions del Barça a Catalunya Ràdio, Ricard Torquemada; el 4 de març, hi participarà Carlos Enrique Bayo, periodista d'investigació al diari Público; i el punt i final del cicle el posarà, l'11 de març, Emilio Morenatti, fotoperiodista de The Associated Press i nominat al Pulitzer.

L'objectiu del cicle de conferències és que reconeguts professionals dels mitjans de comunicació posin a l'abast del públic la seva visió del món de la comunicació i la vivència personal del procés d'informació pública. Aquest cicle es porta a terme ininterrompudament des de l'any 2009, i ha comptat amb la participació de Xavier Graset, Josep Capella, Ferran Espasa, Josep M. Martí, Pilar Aymerich, Joan Salvat, Milagros Pérez Oliva, Jordi Basté, Pepe Baeza, Josep Cuní, Rosa M. Calaf, Xevi Xirgu, Llibert Teixidó, Màrius Serra, Carles Capdevila, Rafael López-Monné, Raquel Sans, Antoni Coll, Ramon Besa, Fàtima Llambrich, Antoni Bassas, Josep Martí Gómez, Sergi Vicente, Cristina Puig, Xavier Aldekoa, Toni Clapés, Ramón Lobo, Joaquín Luna, Yolanda López, Ernesto Ekaizer, Mònica Terribas, Victor Amela, Esther Vera, Joel Mestre, Jordi Borràs, Patrícia Plaja, Jordi Baró i Joan M. Pou.

Les conferències es fan a les 19.00 hores a l'Antiga Audiència de Tarragona (Pl. del Pallol, 1-3) i a la Casa Canals (C. Granada, 11. Tarragona) i l'entrada és lliure.

Reedició del conveni entre el Col·legi i Repsol

L'activitat s'emmarca en l'acord de col·laboració entre la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes i Repsol, consistent en diferents accions de comunicació d'interès pels periodistes i la societat en general, així com d'altres més específicament dirigides als col·legiats tarragonins.

En aquest sentit, l'acord, iniciat l'any 2013, estableix el patrocini per part de Repsol de l'onzena edició de l'Experiència de Periodista, que inclou la inserció d’anuncis publicitaris a diversos mitjans i l'edició de material gràfic de les conferències; el patrocini d'una jornada de caràcter formatiu sobre temes tècnics; un ajut destinat a facilitar les sessions de formació i desenvolupament que ofereix el Col·legi i el manteniment durant aquest 2019 de l'APP de convocatòries de premsa del Camp de Tarragona, ConvoAPPTGN, que en només uns mesos de funcionament s'ha convertit en una eina de gran utilitat amb prop de 300 usuaris.

La presidenta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes, Coia Ballesté, i el responsable de Comunicació i de Relacions Externes de Repsol a Tarragona, Josep Bertran, han oficialitzat aquest dilluns la reedició, per setè any consecutiu, d'aquest compromís de col·laboració.