Els alcaldes, la Generalitat i Foment crearan una comissió per ordenar les infraestructures ferroviàries

L’acord té com a base un document consensuat entre els principals ajuntaments del Camp de Tarragona i el conseller de Territori

Un moment de la reunió celebrada aquest dimarts al Ministeri de Foment.
Redacció / Tarragona

Sense terminis, a tocar de les eleccions tant Generals com Municipals (i per tant amb un recorregut incert) i sense donar detalls de quin és el model que defensen, però aparentment amb unitat, la que ha faltat fins ara. Així es podria resumir el nou front comú que ha maniobrat avui a Madrid per mirar d'assentar les bases d'un nou diàleg amb l'Estat per posar odre al nyap ferroviari del Camp de Tarragona. Caldrà veure en què queda tot plegat després del cicle electoral.

Els alcaldes de Tarragona, Josep Felix Ballesteros; Reus, Carles Pellicer; Cambrils, Camí Mendoza; Salou, Pere Granados i la regidora d'Urbanisme de Vila-seca, Manuela Moya, s'han reunit aquest dimarts, acompanyats del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Damià Calvet, amb el secretari d'Estat d'Infraestructures, Pedro Saura, per fer arribar al Ministeri de Foment les propostes de millora ferroviària acordades entre els cinc principals Ajuntaments del territori amb la Generalitat de Catalunya.

La reunió d'avui és la primera que es celebra al màxim nivell entre representants de diferents administracions i amb un document consensuat per totes les parts, que aborda les necessitats del territori, tenint en compte les infraestructures en funcionament i, també aquelles a desenvolupar en els

propers anys.

De la reunió de treball n'han sortit tres acords concrets:

1) El Ministeri assumeix l'acord estratègic per a l'impuls de les infraestructures ferroviàries del Camp i es treballaran tots els projectes inclosos amb unitat d'acció.

2) Es constituirà una comissió tècnica de treball conjunta per tal d'analitzar i avançar en els estudis i treballs sobre les propostes presentades.

3) Es constituirà una comissió política per tal de fer seguiment del treballs tècnics i vetllar pel compliment del document d'acord presentat.

En les properes setmanes, les diferents administracions nomenaran els representants de les comissions per tal de començar a treballar el més aviat possible en el full de ruta conjunt.