L'IPC se situa en l'1,4% a l'abril a la demarcació de Tarragona

La variació intermensual va ser del 0,2%

Els paquets turístics van pujar a l'abril un 5,2% respecte al mes anterior. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

L'Índex de Preus de Consum (IPC) a la demarcació de Tarragona va pujar fins a l'1,4% a l'abril, tres dècimes menys que la mitjana catalana, segons ha informat aquest dimarts l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Pel que fa en relació al mes anterior, va augmentar dues dècimes. En termes anuals, destaca l'augment en transport (2,8%) i l'habitatge (2,5%).

En comparació amb el mes anterior, el vestit i el calçat va pujar un 7,9% i el transport un 1,4%, mentre que les begudes alcohòliques i el tabac van decréixer un 0,3%.

A Catalunya, l’IPC es va situar en l'1,7% a l'abril, tres dècimes més que la xifra interanual del març. D'aquesta manera, puja per tercer mes consecutiu després que el mes passat se situés en l'1,4%. Pel que fa la variació mensual, els preus al març van pujar un 1%, impulsats, entre d'altres, pel preu del vestit i calçat, que van pujar un 10,4% mensual; el transport, amb un 1,4%, i l'oci i la cultura, un altre 1,4%. Al conjunt de l'Estat, l'IPC interanual es va situar en l'1,5%, dues dècimes més que el mes anterior.

A Catalunya, l'IPC es va situar en l'1,7% a l'abril, tres dècimes més que la xifra interanual del març

L'augment de preus en el sector turístic es deu, principalment, al fet que enguany la Setmana Santa ha caigut durant el mes d'abril. Així, els paquets turístics van pujar a l'abril un 5,2% respecte al mes anterior, un percentatge que se situa en el 3,4% en comparació amb l'abril del 2018. Els serveis d'allotjament han crescut un 10,1% intermensual, i un 5,9% a nivell anual.

El transport va pujar un 1,4% mensual, tot i que en la comparació amb l'abril del 2018, l'increment arriba fins al doble, un 2,8%, situant-lo com l'element que més creix a nivell anual.

Així com els preus de l'habitatge, l'aigua, l'electricitat el gas i combustibles cauen un 0,4% a l'abril en comparació amb el març, pugen a nivell anual, i són un 2% més cars que ara fa un any.

L'IPC de l'1,4% anual d'aquest mes d'abril és el nivell més alt des del novembre del 2018, quan es va situar en l'1,9%.

Notícies relacionades