Reus Capital Partners i Ticnova culminen la venda de La Liga de Videojuegos Profesional a Mediapro per 22 MEUR

Reus Capital Partners és una empresa sorgida del grup Ticnova, companyia referent al sector tecnològic espanyol

El grup Ticnova, amb seu a Reus. FOTO: CEDIDA.
D.Revenga/R.Villarreal / Reus

Reus Capital Partners i Ticnova han culminat recentment la venda de l'empresa Fandroid -propietària de La Liga de Videojuegos Profesional (LVP)- al grup Mediapro per 22 milions d'euros. Aquesta venda s'ha realitzat en dues fases, la primera el 2016, quan Mediapro va comprar un elevat percentatge de la propietat de Fandroid i, a més, va ampliar el capital per tenir el control de la companyia. Recentment, Mediapro ha adquirit la totalitat de les accions.

Fandroid, creada el 2009, és la impulsora de La Liga de Videojuegos Profesional (LVP), actualment un dels majors operadors de competicions de videojocs del món i l'organització més gran d'esports en llengua hispana. A través de les seves seus de Madrid, Barcelona, Buenos Aires, Bogotà, Mèxic i Londres és present en més de 30 països. LVP és l'organitzador, conjuntament amb IFEMA Fira de Madrid, de l'esdeveniment més important d'Espanya d'esports electrònics: Gamergy.

Reus Capital Partners és un grup de tres empreses familiars que s'han unit per invertir en capital risc especialitzat en startups digitals i que va sorgir del grup Ticnova el 2013. Amb aquesta operació la majoria dels inversors de La Liga de Videojuegos Profesional han aconseguit multiplicadors de doble dígit, deixant a la companyia en mans d'un important grup audiovisual i de comunicació, expert en l'entertainment esportiu.

Reus Capital Partners és un grup de tres empreses familiars que s'han unit per invertir en capital risc especialitzat en startups digitals

Aquesta és la tercera venda que materialitza el fons de capital risc Reus Capital Partners, amb el qual ja ha recuperat més del 50% dels fons invertits. Actualment, aquest fons familiar compta amb 25 inversions realitzades i és molt actiu en nous processos d'inversió.

Reus Capital Partners és un fons evergreen, que té constantment el procés d'inversió actiu. Busca startups espanyoles digitals amb un equip fundador complementari en un mercat gran, amb mètriques inicials que validin el model de negoci, eficients en capital i escalables internacionalment.

Alex Rodríguez, CEO de Reus Capital Partners, ha afirmat que "ens definim com un super business angel, ja que invertim els nostres propis diners familiars en projectes molt inicials, des de 15.000 €, i tenim la capacitat d'acompanyar fins amb 1M € per companyia". A més, afegeix que "en ser una companyia familiar no tenim la burocràcia, ni limitacions que altres fons tenen i ens permet prendre decisions àgils i ràpides per adaptar-nos a cada projecte i emprenedor".

Des dels seus inicis han invertit més de 10M € i, a dia d'avui, han realitzat 3 vendes

Respecte a la venda de La Liga de Videojuegos Profesional matisa que "estem molt orgullosos, va ser una de les nostres apostes inicials i el resultat ha estat immillorable. Agrair el talent i esforç aportat pels emprenedors per portar la companyia a un altre nivell".

Reus Capital Partners és un fons de capital risc familiar especialitzat en startups digitals en fase llavor creat el 2013 per un equip expert en aquest sector i en el tecnològic. Des dels seus inicis han invertit més de 10M € i, a dia d'avui, han realitzat 3 vendes. Actualment, algunes de les inversions actives de Reus Capital Parners són: Keonn, Badi, 21Buttons, Parlem Telecomunicacions, Gogogate, Neventum, Buguroo, Stayforlong, Hotelinking, Cuidum, Sheltair, Aticco, BNC10, Picker...

Ticnova és un grup especialitzat en botigues de proximitat en informàtica i electrònica de consum. A través de les seves marques: BEEP, PCBOX, BEEPBOX, OUTLET PC i La Fábrica del Cartucho, Ticnova té una implantació a Espanya de més de 400 punts de venda. Recentment, ha posat en marxa BEEPBOX, l'aposta del grup tecnològic per afrontar els nous reptes i realitats del retail informàtic de proximitat. 

Notícies relacionades