L’empresa reusenca Freshly Cosmetics, finalista del Premi Emprenedor XXI de CaixaBank

Les empreses guanyadores han estat Seacliq, GlyCardial Diagnostics, Huub, Predictiva, Tracer i Feltwood

Els guanyadors dels Premis Emprenedor XXI. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Reus

Seacliq, GlyCardial Diagnostics, Huub, Predictiva, Tracer i Feltwood han guanyat els Premis Emprenedor XXI, impulsats per CaixaBank, a través de DayOne, la seva divisió especialitzada per a empreses de tecnologia, innovació i els seus inversors, i coatorgats pel Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, a través d'Enisa.

Abans d'arribar a la fase nacional, les empreses han competit a nivel de comunitats autònomes. Freshly Cosmetics, la marca digital de cosmètica natural i lliure de tòxics nascuda a Reus al 2016, ha estat finalista a la fase del concurs a Catalunya. La firma és una start-up que vol innovar en el sector i accelerar la transició cap a una cosmètica lliure de tòxics que beneficiï a les persones i l’entorn.

Els guardonats de cada sector, per la seva banda, han aconseguit 25.000 euros. Tots els guanyadors i els dos finalistes de cada categoria també tindran accés a formació internacional i podran gaudir d'un programa internacional d'acompanyament a Silicon Valley, organitzat per Esade en col·laboració amb la Singularity University, o un curs internacional de creixement empresarial, Ignite Fast Track, de la Universitat de Cambridge (Regne Unit).

El premi inclou una dotació econòmica de 25.000 euros i l'accés a un programa d'acompanyament internacional a Silicon Valley o a Cambridge

A més, els guanyadors de cada sector rebran mentoria especialitzada i acompanyament per part de responsables de les àrees de negoci de CaixaBank que donen suport a aquests premis en les seves respectives categories: AgroBank, CaixaBank Digital Business, MicroBank i Comercia Global Payments. Aquests guardons s'han lliurat a la jornada d'innovació, tecnologia i emprenedoria DayOne Innovation Summit, un nou programa creat per CaixaBank DayOne que ha reunit els principals players de l'ecosistema emprenedor, tecnològic i inversor en diverses sessions a tot Espanya. L'última, la de Madrid, suposa el tancament a la primera edició de la iniciativa i ha coincidit amb l'anunci dels guanyadors dels Premis EmprenedorXXI. A l'acte han assistit Juan Antonio Alcaraz, director general de CaixaBank; Antoni Vila, president de MicroBank, i Raúl Blanco, secretari general d'Indústria i de la pime.

Juan Antonio Alcaraz ha destacat la tasca que desenvolupen aquests guardons: "A través dels Premis EmprenedorXXI reconeixem la tasca dels emprenedors, que ajuden a millorar el nostre ecosistema empresarial. Volem premiar iniciatives rellevants d'innovació, que ajuden a crear riquesa".

Reconeixement a la innovació

En aquesta edició s'han definit sis sectors vinculats a les noves tendències en innovació i a les àrees de negoci de CaixaBank: Agro Tech, Health Tech, Commerce Tech, Fin&Insur Tech, Tourism Tech i Impact Tech. Aquests guardons permeten acostar les empreses tecnològiques a les diferents àrees de negoci de l'entitat.

Les empreses amb més potencial de creixement en aquests àmbits han estat:

  • Seacliq (Lisboa) ha obtingut el premi en l'àmbit d'Agro Tech. Es tracta d'una nova plataforma electrònica per a la primera venda de peix, amb traçabilitat digital (blockchain).
  • GlyCardial Diagnostics (Barcelona) ha aconseguit el premi en la categoria Health Tech. L'empresa és una spin-off de l'Institut de Recerca Sant Pau i el CSIC que està duent a terme el desenvolupament d'un dispositiu de diagnòstic in vitro (IVD) per a la detecció precoç de la isquèmia cardíaca.
  • L'empresa amb més potencial de creixement en el sector de Commerce Tech ha estat Huub (Maia -Portugal-), una plataforma logística integrada per al sector de la moda.
  • En el sector de Fin&Insur Tech, la premiada ha estat Predictiva (Málaga), que ha desenvolupat, amb tecnologia basada en Intel·ligència Artificial, un superbot especialitzat en anàlisi i interpretació de discurs espontani.
  • D'altra banda, Tracer (Madrid) ha obtingut el guardó en l'àmbit Tourism Tech. La companyia ha desenvolupat un tipus d'entrada intel·ligent que, basada en tecnologia blockchain, permet prendre el control de les entrades als seus veritables propietaris, els promotors, artistes o equips esportius. Tracer també ha obtingut els Premis EmprenedorXXI a la millor empresa de Madrid en la categoría regional dels premis.
  • Feltwood (Zaragoza) ha aconseguit el guardó en el sector Impact Tech. Ha desenvolupat un procés innovador per transformar residus vegetals agrícoles en material industrial ecològic de múltiples aplicacions i amb característiques similars a materials com el plàstic o la fusta.

D'altra banda, BraiBook, que ha creat un conversor de documents al braille de manera instantània, ha aconseguit l'accèssit a la innovació que ha atorgat l'Ambaixada d'Israel a Espanya. Aquest reconeixement està dotat amb un programa de formació d'una setmana a Israel organitzat pel Centre Acadèmic Tel Aviv-Yaffo, en col·laboració amb el Ministeri d'Afers Exteriors d'Israel.

Un total de 961 empreses d'Espanya i Portugal han participat enguany a la convocatòria dels Premis Emprenedor XXI, considerada una referència per als projectes d'innovació a Espanya i Portugal.

Notícies relacionades