El director general de Turisme, Octavi Bono, presenta a Vila-seca el nou Pla Estratègic de Turisme de Catalunya 2019-2022

L'augment de la despesa diària per turista, la desestacionalització, retenir i atraure nous turistes i incrementar el nombre de visitants a les comarques interiors són els objectius principals del Pla

El nou pla busca ordenar els nous fluxos de visitants. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Vila-seca

El director general de Turisme, Octavi Bono, ha explicat avui a Vila-seca els detalls del Pla Estratègic de Turisme de Catalunya 2019-2022 davant de més d'un centenar de professionals del sector. A l'acte han assistit també el president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Martí Carnicer, i el president del Patronat de Turismede Vila-seca, Pere Segura.

El director general de Turisme, Octavi Bono, ha remarcat que "la Costa Daurada ha de ser motor clau per impulsar el turisme intel·ligent". Bono ha posat con exemple en l'àmbit del coneixement turístic que "hem elevat a tot el territori de Catalunya una iniciativa nascuda a la Universitat Rovira i Virgili, la Diputació de Tarragona i els empresaris de la zona, com és el seu sistema TDS (Tourism Data System), que aporta coneixement i que permet analitzar i gestionar l'activitat turística"

El Pla preveu mesures concretes que millorin la competitivitat del sector per situar Catalunya entre les tres primeres destinacions turístiques de la Mediterrània. En aquest sentit, preveu augmentar les inversions al sector per millorar-ne la qualitat i diversificar l'oferta, i per això es facilitarà una línia de crèdit per contribuir a la millora dels serveis i les infraestructures turístiques. També s'inclou un programa per potenciar la innovació tecnològica que faciliti el contacte dels clients potencials amb l'oferta de les comarques tarragonines, entre d'altres indrets.

A més, des del Govern es treballa per un model de turisme sostenible, responsable i intel·ligent que serveixi per augmentar l'activitat econòmica i per reforçar la reputació del país, tot fent-lo compatible amb la qualitat de vida dels residents.

Un pla de tot el sector 

Segons les estimacions fetes arran de les previsions de creixement de l'Organització Mundial del Turisme, uns 21 milions de turistes estrangers visitaran Catalunya el 2022. Amb aquest pla es busca ordenar els nous fluxos de visitants amb tres objectius principals: augmentar la despesa per part dels turistes fins els 191 euros per persona i dia, que un 37% del total ens visitin fora de temporada alta i que a les comarques interiors hi arribin nous turistes. Amb aquests tres eixos es vol millorar la qualitat del turisme, assolir millors nivells d'estabilitat en els llocs de treball relacionats amb el sector i afavorir àrees que fins ara han estat al marge d'aquesta activitat.

El pla preveu augmentar les inversions al sector per millorar-ne la qualitat i diversificar l'oferta, i per això es facilitarà una línia de crèdit

Per assolir aquests objectius, el Pla Estratègic de Turisme preveu fer campanyes de difusió que defineixin Catalunya com una destinació on viure una experiència única a la Mediterrània, posar l'accent en pràctiques que apostin per la qualitat i la sostenibilitat amb l'entorn, contribuir a la cerca d'un públic objectiu adequat i potenciar noves inversions en serveis per atraure visitants i fer el sector més competitiu.

El pla implica a tota la societat i als ciutadans ja que vol incidir en la convivència entre residents i turistes generant alhora una millor qualitat en els llocs de treball del sector que afavoreixin un millor desenvolupament econòmic del país.

Per aquest motiu, la planificació és el resultat d'anys d'estudi i ha buscat un ampli acord amb tots els agents del sector implicats. Actualment el turisme representa un 12% del PIB català i ocupa unes 450.000 persones, el que es tradueix en un 14% dels llocs de treball.

Notícies relacionades