El sector químic reitera al Coordinador del Corredor Mediterrani que la infraestructura és una necessitat urgent

Juan Barios ha inaugurat la temporada del ‘Bon dia Tarragona’, el cicle de xerrades d'interès empresarial que organitza la Cambra de Comerç de la ciutat amb el suport de Repsol i Caixabank

El Coordinador del Corredor Mediterrani en la seva visita a la terminal intermodal de Covestro.
Dani Revenga / Tarragona

El Coordinador del Corredor Mediterrani del Ministeri de Foment, Juan Barios, ha inaugurat avui elcicle de conferècies 'Bon dia Tarragona', que organitza la Cambra de Comerç de la ciutat, amb el suport de Repsol i Caixabank. Barios ha disseccionat durant la seva intervenció les principals actuacions que afecten el Camp de Tarragona en relació a aquesta infraestructura, com els trams Vandellòs - Tarragona o el de Tarragona - Martorell, sense concretar, però, els terminis perquè aquesta infraestructura llargament reinvidicada pels sectors empresarials pugui entrar en funcionament a ple rendiment.

Aprofitant la seva presència a Tarragona, Barios ha visitat diverses empreses del sector químic tarragoní, un dels que amb més força ha reclamat la necessitat imperiosa de comptar amb aquesta infraestructura per millorar la seva competitivitat. El Coordinador ha visitat el site de BASF a La Canonja, on el Marketing Manager de l'empresa, Antoni Torà, li ha recordat que la multinacional alemanya té prevista una inversió de 30 milions d'euros per construir una terminal intermodal per potenciar les exportacions, una terminal que estarà al servei d'altres empreses que vulguin beneficiar-se dels seus serveis logístics. Una inversió, però, que des de fa diversos anys espera que l'Estat faci realitat la connexió en ample internacional amb Europa. Tolrà ha manifestat, en aquest sentit, que "es tracta d'una infraestructura clau perquè permetrà connectar el polígon petroquímic amb els mercats del centre d'Europa".

Barios també ha visitat les instal·lacions de Covestro (antiga Bayer), on el seu director general, Andrea Firenze, ha reiterat en el mateix sentit que no comptar amb el Corredor Mediterrani suposa "un increment de costos en transports i logística, entre d'altres" i ha subratllat que la infraestructura és "vital per a desenvolupament empresarial del polígon industrial de Tarragona". Covestro ja compta des de 2012 amb una estació intermodal per canalitzar les seves exportacions per via ferroviària cap al centre d'Europa i està a punt de posar en funcionament un nou centre de distribució d'àcid clorhídric que arribarà a Tarragona provinent d'Alemanya, un centre que ha suposat una inversió de 3 milions d'euros.

Notícies relacionades