La Costa Daurada preveu una temporada amb més turistes estatals, russos i irlandesos

El trànsit a l'aeroport de Reus tornarà a superar el milió de de passatgers

Una parella de turistes estrangers prenent el sol en un renovat ressort de la Costa Daurada, a Cambrils. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Salou

La Costa Daurada vol consolidar el nombre de pernoctacions l'any passat amb 20,1 milions, després del rècord de 2017, amb 20,6 milions. Falta veure com "es comportaran" les reserves d'última hora però es preveu una temporada similar a l'anterior. Ofertes de destinacions com Turquia, Tunísia i Egipte frenen el creixement de la Costa Daurada però es busca compensar-ho amb molts workshop i promocions per fer créixer mercats com el rus, l'irlandès i l'estatal. El turisme francès, britànic, belga o alemany podrien tenir una lleugera davallada.

Pel que fa a l'aeroport de Reus es treballa en consolidar un tercer any consecutiu amb un trànsit de passatgers per sobre de milió.

Les previsions són que, durant aquest any, per l'aeroport de Reus hi passaran més d'1.050.000 usuaris. El nombre de places en oferta ha augmentat prop d'un 6%. Marta Farrero, directora del Patronat de Turisme de la Costa Daurada, confirma que l'estratègia de promoció de l'activitat de l'aeroport de Reus que, "segueix donant fruits". Reus opera enguany a un total de 29 aeroports de 8 països diferents, a través de 12 companyies. S'hi ha incorporat un nou operador, Nordwind Airlines que operarà una ruta a Moscou i també s'ofereixen noves rutes a Gdansk i Londres Southend.

Les previsions són que, durant aquest any, per l'aeroport de Reus hi passaran més d'1.050.000 usuaris

Eduard Farriol, president de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la Província de Tarragona (FEHT), ha recordat que la temporada s'ha estabilitzat a la Costa Daurada amb xifres entre els 19,5 i els 20 milions de pernoctacions. "Si hem de créixer, ha de ser en períodes de temporada baixa", ha defensat.

En aquest sentit, es treballa per captar altres segments, com són el turisme esportiu, el sènior o el juvenil i poder allargar la temporada actual de 6 o 7 mesos a 8 o 9.

Notícies relacionades