El Port de Tarragona acosta els seus serveis a les empreses del Camp de Valls

En una trobada amb el president del Port, les empreses de l'Alt Camp demanen un contacte fluid i directe amb la infraestructura portuària

Els representants del Parc Industrial de l'Alt Camp i el president del Port construeixen sinèrgies. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Valls

El Camp de Valls - Parc Industrial de l'Alt Camp ha organitzat una trobada entre organitzacions empresarials i empreses de logística, transport i serveis amb el Port de Tarragona. El president de l'Autoritat Portuària de Tarragona, Josep Andreu, i el regidor d'Empresa i Ocupació de l'Ajuntament de Valls, Joan Carles Solé, van presidir divendres passat la trobada amb el món empresarial de la comarca.

A la trobada hi van assistir responsables de les empreses Transports Titu, Prat Bands, Calsina Carré, FM Logistic, BG Logistics, Ikea, TGD Comunicació i Andreu Manteniment, a més de representants de la Cambra de Comerç i Indústria de Valls, de l'Associació d'Empresaris del Polígon Industrial de Valls i del Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de Tarragona.

La reunió entre empreses i el Port de Tarragona respon a una de les demandes recollides en aquests darrers mesos en les reunions periòdiques que està impulsant el Pacte Camp de Valls amb indústries de sectors econòmics estratègics. En aquest sentit, diferents companyies, en especial del sector logístic, i agents econòmics i socials han expressat de forma reiterada la necessitat d'establir un contacte més directe i fluid amb els responsables del Port de Tarragona.

El president del Port vol mantenir un contacte permanent amb el teixit productiu del territori a través del Pacte Camp de Valls

Durant la sessió, responsables del departament Comercial del Port van presentar els serveis que ofereix al sector empresarial. El Port de Tarragona s'ha consolidat com el cinquè de l'Estat espanyol en volum de tones transportades, només per darrere d'Algesires, València, Barcelona i Cartagena. El president del Port, Josep Andreu, ha manifestat la voluntat de mantenir un contacte permanent amb el teixit productiu del territori a través del Pacte Camp de Valls i establir tots els espais de col·laboració necessaris per potenciar el creixement econòmic de les comarques de Tarragona.

Per la seva part, Joan Carles Solé, ha animat les empreses a seguir explorant la possibilitat d'una cooperació més estreta amb el Port que contribueixi a reforçar el paper de les companyies de Valls i de la resta de la comarca. El projecte Camp de Valls, fundat el gener d'enguany, l'impulsen fins al moment 12 localitats de l'Alt Camp, en concret, Alcover, Alió, Bràfim, el Pla de Santa Maria, els Garidells, la Riba, Puigpelat, Rodonyà, Vallmoll, Valls, Vila-rodona i Vilabella. Aquests municipis compten amb 18 polígons que sumats suposen més de 7 milions de m2 de sòl industrial i 3.500 empreses.

Notícies relacionades