Agustín Franco, nou director general de negocis d’Ercros

L’ex director dels complexos de Tarragona i Flix, Marc Fargas, serà director industrial d'aquesta divisió de la companyia

Agustín Franco arriba al càrrec després de 30 anys a la companyia.
Redacció / Tarragona

El consell d'administració d'Ercros ha nomenat a Agustín Franco Blasco com a director general de negocis d'Ercros, amb efecte a partir de l'1 d'octubre de 2017, en substitució de José Luis Muñiz Álvarez. Marc Fargas, ex director dels complexos de Tarragona i Flix, passarà a ser director industrial de la companyia.

Agustín Franco és enginyer superior industrial per l'Escola Tècnica Superior de Saragossa i diplomat en desenvolupament directiu pel IESE i en direcció general per EADA. Es va incorporar a Ercros l'any 1987, quan va ingressar a la fàbrica de Flix on va exercir els càrrecs de cap d'enginyeria i manteniment, sotsdirector i, finalment, director. Entre 2006 i 2014, va exercir com a director industrial de la divisió de química bàsica i, des d'aleshores fins al seu actual nomenament, ha sigut director, primer, de la divisió de química bàsica i, a partir de 2016 amb la unificació d'aquesta divisió i la de plàstics en un sol negoci, de la divisió de derivats del clor.

El lloc que deixa vacant Agustín Franco serà ocupat, el proper 1 d'octubre, per Francisco España Maraver, que des de 2016 és director industrial de la divisió de derivats del clor. Francisco Espanya és llicenciat en ciències químiques per la Universitat de Barcelona, doctor en ciències químiques, en l'especialitat d'enginyeria química, per la mateixa Universitat, on exerceix com a professor del departament d'enginyeria química, i Corporate MBA por Esade. El 1998, es va incorporar a Ercros al departament d'innovació i tecnologia i, el 2006, va ser nomenat director d'innovació i tecnologia de la divisió de química bàsica. Entre el 2014 i el 2016, va ser director industrial de les divisions de química bàsica i plàstics, i, des del 2016 fins al seu actual nomenament, ha ocupat el mateix càrrec a la divisió de derivats de clor.

Marc Fargas Mas, que fins al 10 de juliol dirigia el Complex Industrial de Tarragona (que des de llavors dirigeix Joan Miquel Capdevila), a partir de l'1 d'octubre ocuparà el lloc que deixa vacant Francisco España. Marc Fargas és llicenciat en ciències químiques, en l'especialitat de química industrial, per la Universitat de Barcelona (Facultat de Tarragona). Es va incorporar a Ercros el 1989, a la fàbrica de Tarragona, on va ocupar diversos càrrecs fins arribar a ser-ne el director el 2002. El 2006, va ser nomenat director de la fàbrica de Flix, càrrec que va ocupar fins al 2012, quan va tornar a la direcció del complex de Tarragona, fins el passat mes de juliol.