El licor tarragoní Petonet, Premi Internacional Licor d'Arròs Excel·lent

La beguda, elaborada a base d'arròs del Delta de l'Ebre, obté dues estrelles d'or a Brussel·les per les seves excel·lents qualitats

El creador del licor tarragoní José López. FOTO: CEDIDA.
Redacció / Tarragona

És un producte 'made in' Tarragona i està aconseguint que sigui reconegut com el millor licor d'arròs. Es tracta de El Petonet, que, en menys de tres anys de vida, ja ha obtingut dos premis de gran rellevància internacional que el situen com una beguda de referència, innovadora i d'excel·lent qualitat. L'última i més recent distinció ha estat atorgada a Brussel·les per part del comitè d'experts iTQi (International Taste & Quality Institute), reconeixement que se suma al que ja va obtenir el 2018 com a producte més innovador en la seva categoria a Innoval (Fira Internacional Alimentària de Barcelona).

El Petonet, creat pel restaurador tarragoní José López i embotellat per la licorera Jané, del Vendrell, ha aconseguit a Brussel·les, en el marc de la iTQi, una elevada puntuació i dues estrelles d'or en un tast a cegues entre més de 250 experts, que l'han valorat com un dels millors licors del món. Aquest licor de crema d'arròs és, com destaca el seu impulsor, "únic" i, a més a més, es caracteritza per ser un producte vegà, sense gluten, baix en sucres i apte per a intolerants a la lactosa.

L’ingredient principal és l’arròs del Delta de l'Ebre i altres ingredients naturals d'alta qualitat. Els experts l'han valorat com a "sorprenent i agradable, amb una cremositat suau en boca i molt equilibrat amb aromes intenses".

El Petonet es pot prendre sol, amb cafè, amb te i fins i tot es pot usar per elaborar postres. José López, el seu impulsor i figura clau del projecte, ha fet un pas més enllà i, sota el distintiu de El Petonet, també ha ideat uns bombons especials i un sorbet d'arròs. D'esperit emprenedor, amb la seva última creació s'ha endinsat al món de la cocteleria creant un combinat amb licor El Petonet, cervesa i granissat de llimona a parts iguals, també amb un toc de llima per fer-lo més aromàtic. 

El creador de la imatge de marca del licor és el reconegut artista tarragoní Josep Maria Rosselló, qui per dissenyar-la es va inspirar en elements identificadors de la ciutat de Tarragona.