Editorial

El Port ha de fer de Port

El Port és un dels motors econòmics fonamentals de les nostres comarques i cal que es governi amb criteris empresarials

Dani Revenga

Director
drevenga(ELIMINAR)@indicadordeeconomia.com

Una de les causes de la desafecció de la societat civil vers la política són els nomenaments de càrrecs públics que es fan amb criteris polítics. Especialment, quan la plaça té una indiscutible dimensió tècnica, perquè és evident que administrar determinades realitats requereix de visions qualificades i no dels criteris purament partidistes que acostumen a regir el dia a dia dels polítics professionals. El nomenament del nou president del Port en la figura del fins ara alcalde de Riudoms, Josep Cruset, ha estat polític i complex. Amb elements nocius com l'excessiva lentitud i el ball de noms i hipotètiques motivacions polítiques que han intoxicat més del compte el procés de decisió.

Un cop, però, consumat el nomenament, Cruset té l'oportunitat de redimir-lo (al nomenament). I només hi ha una manera: demostrar que, com va argumentar a la presentació el màxim responsable de la designació, el conseller de Territori Damià Calvet, el de Cruset és un perfil idoni per al càrrec. El fins ara alcalde de Riudoms és enginyer químic, té un màster en administració i direcció d'empreses i, tot i la seva joventut, la seva experiència política, com a alcalde i vicepresident de la Diputació de Tarragona, l'avala. La qüestió no és que no sigui tarragoní de naixement o quina és la seva postura sobre el futur de Catalunya, com s'ha plantejat des d'alguns sectors, sinó que Cruset tingui clar que el Port és un dels principals motors econòmics de les nostres comarques i que s'ha de governar amb criteris empresarials. I que no pot ser, de cap manera, una plataforma per reproduir el conflicte entre l'Estat i Catalunya.

El missatge que es va donar en la presentació del nou president va ser de continuisme. Anem be. Perquè sota la presidència de Josep Andreu, el Port de Tarragona ha avançat notablement en la diversificació de tràfics, ha millorat la seves infraestructures i ha reeixit de manera espectacular en el seu propòsit de situar Tarragona en el mapa creuerístic. Un àmbit aquest últim en el que Cruset té la patata calenta de decidir on ha d'anar la futura terminal de creuers que permeti assumir el creixement previst per als propers anys: a Tarragona o a La Pineda. La decisió estarà condicionada per interessos localistes, per les connotacions llamineres del pastís creuerístic, però cal prendre-la amb criteris tècnics.

Bàsicament es tracta de decidir quina de les dues opcions (Tarragona amb el patrimoni romà o la Costa Daurada amb les seves platges i la seva oferta d'oci) fa més atractiu el Port de Tarragona per continuar creixent en un dels segments que cal aprofitar per convertir-lo en un dels nous dinamitzadors de la nostra economia. En definitiva, i com es va deixar clar a la presentació del nou president, el Port ha de fer de Port". Doncs això.