Conjuntura

Temps d’objectius

"Cal seguir lluitant per reclamar infraestructures de comunicació a l'alçada, per garantir carreteres en bon estat i la posada del tan esperat Corredor del Mediterrani"

Antoni Belmonte

President de la Confederació Empresarial de la Província de Tarragona (CEPTA)

Són temps complicats. Tot i que les darreres dades de l'atur presentades recentment -que marquen una taxa del 13,93% a les comarques de Tarragona durant el tercer trimestre- conviden a un tímid optimisme, a ningú se li escapa que l'ombra de les conseqüències de la crisi econòmica és allargada i encara té un poderós efecte en moltes pimes de les nostres comarques.

La incertesa econòmica i política que hem viscut en els darrers mesos mai és beneficiosa per al sector empresarial, motiu pel qual la tasca de les patronals és més necessària que mai. Amb l'esperit de donar un cop de mà efectiu, que serveixi per a fer pinya entorn de tots aquells que cada matí aixequen la persiana amb energia i plantant cara als problemes, en les últimes setmanes hem presentat la nova Junta Directiva de la Confederació Empresarial de les Comarques de Tarragona

Hi ha hagut renovació en alguns dels càrrecs, però l'esperit es manté. En aquest nou període, que s'allargarà durant els pròxims quatre anys, els objectius de la Junta Directiva es preserven de l'anterior etapa, però amb energies renovades. Cal seguir treballant per a sumar esforços i per fer efectiva la unió de les empreses de les comarques tarragonines. És més important que mai promoure les empreses i defensar els seus interessos i tenir més presència davant els agents socials i l'administració pública.

Des de CEPTA tenim molt clar que no ens podem aturar. És imprescindible donar suport a qualsevol iniciativa gremial, sectorial o d'empresa per mantenir les bones xifres de les exportacions i per millorar aquelles xifres més negatives, les que mostren una davallada del sector comercial, tan imprescindible per al conjunt del territori.

Cal seguir lluitant per reclamar infraestructures de comunicació a l'alçada, per garantir carreteres en bon estat i la posada del tan esperat Corredor del Mediterrani. És important reclamar tarifes justes de consum d'electricitat per a les empreses i aquests són els nostres objectius per aquest exercici que s'obre, que està ple d'interrogants, però també de reptes que serà interessant superar. Som-hi.