Turisme

Josep Poblet: impuls a la Costa Daurada

"El president de la Diputació ha estat una persona clau perquè la nostra destinació s'hagi consolidat com una de les referents al Mediterrani"

Eduard Farriol

President de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de la província de Tarragona

Sense dubte, actualment, el turisme és un dels principals sectors econòmics i socials de la nostra província. Centenars d'empreses, milers de places d'allotjament i restaurants, desenes de milers de professionals, milions de pernoctacions i de visitants en són algunes dades de referència. Però, perquè això sigui així, ha estat necessària la implicació de molta gent: empresaris, professionals, ajuntaments i, molt especialment, la Diputació de Tarragona. Al seu capdavant, Josep Poblet, ha estat una persona clau perquè la nostra destinació s'hagi consolidat com una de les referents al Mediterrani.

En els darrers anys, el sector turístic de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre ha fet un salt endavant considerable, tant en la millora de la qualitat, com en la promoció i en la innovació. Sense gent que hi hagi cregut tant fermament com ell, no hauria estat possible.

Cal desitjar doncs, que tota aquesta herència que s'ha aconseguit amb en Josep Poblet al capdavant de la Diputació de Tarragona, continuiï sumant a partir d'ara

A més de creure-hi, Josep Poblet també ha impulsat molts projectes que hi han contribuït. Algunes de les iniciatives més destacades són, per exemple, la implantació del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya al nostre territori o la creació de la Facultat de Turisme i Geografia de la URV que ens aporta altes dosis de coneixement, recerca, formació i innovació que ajuden al creixement professional de les organitzacions i de les persones que hi treballen. Pel que fa a la promoció, no podem estar més orgullosos del Pla de la Taxa Turística, una aposta arriscada però que ha resultat molt exitosa -i envejada actualment per altres destinacions-. Aquesta ha permès la col·laboració del sector públic i el privat per dinamitzar conjuntament la nostra destinació. I, per descomptat, cal destacar l'aposta decidida que s'ha fet per potenciar l'Aeroport de Reus -amb noves rutes i més freqüències- i el Port de Tarragona -amb l'arribada dels creuers- com unes infraestructures clau per al turisme de la Costa Daurada.

Molta feina realitzada amb èxit pel benefici d'un territori i de moltes persones involucrades. Un èxit que cal reconèixer i fer públic. Moltes gràcies, Josep Poblet, per defensar, impulsar i per millorar el sector turístic de la nostra província.

Cal desitjar doncs, que tota aquesta herència que s'ha aconseguit amb en Josep Poblet al capdavant de la Diputació de Tarragona, continuiï sumant a partir d'ara amb els que aviat el substituiran en les mateixes responsabilitats, per tal que el sector turístic persisteixi com una important font de riquesa i prosperitat al nostre territori. El llistó és alt.