Turisme

La gastronomia, valor afegit pel turisme

Des de l'AEHT potenciem la creació de juntes i associacions a cada comarca perquè liderin la posada en valor de la gastronomia

Francesc Pintado

President de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de Tarragona

La nostra demarcació ha fet en els darrers anys una evolució molt positiva pel que fa a les possibilitats del seu sector turístic. S'han diversificat i enriquit els atractius que ofereix al visitant, s'ha avançat en la desestacionalització, s'han consolidat nous mercats i s'ha aixecat la qualitat i el poder adquisitiu mitjà dels turistes que ens visiten. També hem millorat la nostra oferta d'allotjament i la professionalitat de les persones que treballen al sector. I és un procés que continuarà en les propers anys que busca aprofundir en un avantatge competitiu: la qualitat.

Dins d'aquest mateix procés de maduració de les nostres possibilitats com a potència turística -amb diverses destinacions que conviuen en pocs quilòmetres- hem de posar més en valor la nostra gastronomia. Som molt coneguts per les nostres platges, per la nostra cultura, per la nostra oferta d'oci, etc. però molt poc per la nostra gastronomia. I la tenim! De qualitat i molt diversa, amb estils molt diferents arreu de la demarcació de Tarragona, tots amb la qualitat i la tradició com a denominadors comuns. Des de Tarragona a la Conca de Barberà, des de la Costa Daurada a les Terres de l'Ebre, el Baix Penedès, Reus, Valls, la Terra Alta, la Ribera d'Ebre, etc. Tenim un ventall molt ric, molt divers i massa poc conegut. L'hem d'aprofitar, perquè al món actual la gastronomia ocupa un lloc preferent en les motivacions dels turistes.

Des de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme (AEHT) estem potenciant la creació de juntes i associacions a cada comarca perquè liderin aquesta posada en valor de la gastronomia al seu territori, de la mà de les administracions locals. També estem preparant la guia de restaurants de tota la província de la mà del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, amb tots els establiments i les jornades gastronòmiques que se celebren a la nostra demarcació, que són moltíssimes i molt atractives. Són només alguns exemples de les moltes iniciatives en les que estem treballant per posar la nostra gastronomia al lloc que li pertoca. Amb la suma de tots plegats i, insisteixo, la professionalitat i creativitat dels restauradors que tenim la sort de tenir al territori, aconseguirem que se'ns reconegui també en aquest àmbit. Ens ho mereixem i serà bo per a tots.