En veu alta

Enhorabona, Tarragona

L’aprovació definitiva del Pla Especial d’Infraestructures dels accessos a la ZAL, primer, i del projecte per part de la Comissió d’Urbanisme el 4 de desembre, han donat el tret de sortida a un projecte majúscul

Damià Calvet

Conseller de Territori i Sostenibilitat

L'economia de Tarragona està d'enhorabona. El projecte de la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL) del Port de Tarragona és una magnífica notícia per a les empreses i per a la ciutadania de les comarques del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès. De fet, ho és per tot el país, per la inversió de 72,8 milions d'euros que suposarà i pels 4.200 llocs de treball que generarà.

La posició central de la ZAL la situa en un lloc estratègic per desenvolupar la tasca per la qual ha estat dissenyada. Servir la potent indústria petroquímica d'aquestes comarques, així com la resta del teixit empresarial, perquè aquestes tinguin més i millors oportunitats de créixer i, de retruc, es millori la vida dels nostres veïns i veïnes.

L'aprovació definitiva del Pla Especial d'Infraestructures dels accessos a la ZAL, primer, i del projecte per part de la Comissió d'Urbanisme el 4 de desembre, han donat el tret de sortida a un projecte majúscul, que suposarà un revulsiu per al ja dinàmic Port de Tarragona. Si alguna cosa hem reivindicat durant anys des del Govern de Catalunya ha estat precisament que les infraestructures viàries i ferroviàries que transcorren pel Corredor Mediterrani estiguin al servei de l'economia productiva.

La ZAL serà una peça clau perquè el trànsit de mercaderies guanyi també la quota modal ferroviària que el nostre planeta reclama. Ens cal descarbonitzar la mobilitat i desplaçar el màxim de béns per modes de transport nets, com el ferrocarril. L'emergència climàtica és una realitat que interpel·la tothom, necessita el compromís individual i col·lectiu de la nostra societat.

Com no podria ser de cap altra manera, les 92 hectàrees destinades a activitats logístiques seran sostenibles, respectuoses amb l'entorn on es troben, la Xarxa Natura 2000 i altres espais incorporats al Pla d'Espais d'Interès Natural. Es restauraran i potenciaran els hàbitats naturals on s'ubicarà la ZAL, i també s'impulsaran les energies renovables per a la construcció i manteniment d'aquesta. Després de tants anys imaginant-la, la ZAL inicia ara el seu camí. Enhorabona Tarragona per sumar una nova peça a la competitivitat, la generació de valor i el progrés econòmic.